Najplaćeniji u istoriji želi po svaku cenu iz Atletika!

Autor: Milovan Longinov
utorak 07.12.2021.
08:17
Izvor: Sportske.net

Puklo je...

EPA-EFE/Fernando Alvarado
EPA-EFE/Fernando Alvarado

Povezane vesti

Žoao Feliks želi da napusti Atletiko Madrid. 

Madridski As piše da je Feliks nezadovoljan u klubu i da traži razne načine da ode, ali da klub u ovom trenutku i dalje odbija da ga pusti.

Feliksovi kvaliteti nisu upitni, ali se on teško uklapa u sistem Dijega Simeonea i nikako ne može da pokaže svoju najbolju verziju. Feliks je stigao 2019. godine za 127 miliona evra, čime je postao najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji Atletika, ali do sada nije opravdao očekivanja.

Portugalac želi da ode već na zimu, eliminacija iz Lige šampiona samo bi dodatno uticala na tu njegovu odluku, a Atletiko bi zbog velikog finansijskog gubitka u tom slučaju razmislio o prodaji. 

Feliksov cilj je da se nametne Fernandu Santošu u narednih nekoliko meseci i da bude standardan na Mundijalu, ali to se neće desiti ako ostane rezerva u Atletiku. Feliks smatra da je leto kasno za odlazak, imaće samo dva-tri meseca da se pronađe u novom klubu, u Atletiku nema šanse da će se naigrati, ispred njega u formaciji 3-5-2 su Luis Suarez, Antoan Grizman i Anhel Korea. 

Očekuje se da i večeras ostane na klupi, u meču koji je biti ili ne biti za Atletiko. Madriđani imaju četiri boda, isto kao i Milan, dok Porto ima pet i još uvek se ne zna ko će u osminu finala, ko u Ligu Evrope. Atletiko mora da pobedi Porto u gostima i da se nada da Milan neće pobediti kombinovani sastav Liverpula. 

Koje su Feliksove opcije?

As ne piše o zainteresovanim klubovima, ali se zna  da je letos Barselona želela da ga uzme u trampi za Antoana Grizmana, ali je Atletiko odbio tu opciju. On je uvek bio visoko kotiran u upravi Barse među potencijalnim pojačanjima, ali su se sada Katalonci okrenuli Feranu Toresu, koji se  više uklapa u Ćavijev sistem. Feliks nije krilni napadač, u formaciji koju Barsa trenutno forsira nema pravu poziciju, mada, sigurno je da bi ga Atletiko prilično zacenio... 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke