Najtraženiji defanzivac sveta na julskom popustu, Bajern i Junajted broje 60.000.000 evra!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 15.06.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Navodno, upravo toliko iznosi otkupna klauzula.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u nedavno završenoj fudbalskoj sezoni u najjačim evropski ligama je svakako Napoli koji je osvojio titulu prvaka Italije posle 33 godine čekanja.

Zablistali su kod Lućana Spaletija i Viktor Osimen i Hviča Kvarachelija, ali mnogi smatraju da je podjednako bitan bio i stub odbrane Kim Min-jae (26).

Reprezentativac Južne Koreje stigao je proteklog leta iz Fenerbahčea za prilično solidnih 18.000.000 evra i brzo se nametnuo svojim igrama ne samo u Italiji, već i u Ligi šampiona što je privuklo pažnju platežno moćnijih klubova Evrope.

Interesovanje za Kima jeste veliko, izdvojila su se dva kluba, Bajern Minhen i Mančester junajted, a spominje se otkupna klauzula u iznosu od 60.000.000 evra koja će stupiti na snagu od 1. jula.

Uzevši u obzir okolnosti na fudbalskom tržištu, pre svega hiperinflaciju kada je reč o visinama transfera, jasno je da bi transfer Kima vredan 60.000.000 evra bio veoma dobar posao za klub koji namerava da ga dovede.

Profitirao bi i Napoli koji bi zaradio skoro četiri puta više od uloženog, mada bi navijači najviše voleli da Aurelio de Laurentis zadrži okosnicu tima i naredne sezone.

Ukoliko zaista postoji otkupna klauzula, jasno je da to neće biti nimalo lak zadatak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke