Najtraženiji! Poker velikana za Alabu, u procentima ovakve su šanse da ga dobiju!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.03.2021.
10:18
Izvor: Sportske.net

Alaba i dalje najbliži "belom", ali daleko od toga da je posao završen...

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

David Alaba će sigurno napustiti Bajern, o tome više nema rasprave, klub je čak povukao ponudu, ogorčeni su zahtevima Austrijanca, a njegov menadžer Zahavi i dalje pregovara sa zainteresovanim klubovima.

"Kiker" tvrdi da je Real prvi, ali oni i dalje nisu postigli dogovor, u priču se ubacila Barselona. Laporta je obećavao Alabu, ako smanji platni fond, odnosno oslobodi se par igrača sa visokim ugovorima, Austrijanac bi mogao da bude jedan od četiri slobodna igrača koji bi stigli na "Kamp Nou", pored Vajnalduma, Depaja i Garsije.

No, izraelski menadžer nije zatvorio vrata Čelsiju. Kažu da bez njega Sunce ne izlazi na "Stamford Bridžu", dovodio je igrače, ali i trenere, setimo se Avrama Granta na klupu "Plavaca", a njegov odnos sa Abramovičem garantuje da će Alaba, ako želi u Englesku biti ponuđen "Plavcima".

Četvrti je PSŽ koji traži štopere, Tuhelu je nedostajao Tijago Silva, bio je u sukobu sa Leonardom oko nedostatka fudbalera u poslednjoj liniji, Poketino ne bi imao ništa protiv da dobije Alabu koga može da koristi kao levog beka, ali i veznog igrača što Austrijanac preferira, u tom slučaju Markinjoš bi se vratio na svoje prirodno mesto, komandanta odbrane.

U svakom slučaju, prema nekim procenama, Real ima 50% šansi da dovede Alabu, Barsa i Čelsi po 20, PSŽ 10.

Sigurno da će to biti jedan od transfera leta, pogotovo što je malo slobodnih igrača takvog kvaliteta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke