Nazire se okosnica nove Barse - Povratnik i Ćavijev nedosanjani san!

Autor: Milovan Longinov
subota 20.04.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci se spremaju za letnju pijacu.

EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ
EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona planira veliku letnju rekonstrukciju, počevši od novog trenera pa do potencijalnih pojačanja.

Katalonci najpre moraju da ispeglaju finansijske probleme kako bi se vratili na 1:1 poslovanje, te da mogu da troše koliko i zarade. 

Ukoliko uspeju u tome, onda su prve mete - Dani Olmo i Bernardo Silva! 

Obojica imaju izlazne klauzule za leto 2024, RB Lajpcig je postavio za Španca 60 miliona, dok Bernardo Silva ima između 50 i 55 miliona u slučaju ponude upravo iz Barselone.

Žoao Feliks je nedavno i javno pozvao upravu da dovede Silvu, te priznao da je on ubedio sunarodnika da izabere Barselonu. Silva nikada nije ni krio naklonost ka Barseloni, u kojoj često boravi sa svojom porodicom. Deluje da će ga Pep pustiti ako zatraži transfer, što je sve izvesnije ako Barsa bude imala novac za obeštećenje. 

Što se tiče Olma, on je odavno na meti Đoana Laporte. U pitanju je dete "La Masije", ali je Španac još kao tinejdžer otišao u zagrebački Dinamo, kasnije je u Lajpcigu izrastao u zvezdu. On je prioritet za poziciju levog krila, pošto je i više nego izvesno da Feliks neće ostati naredne sezone. 

Za kraj, tu je pozicija zadnjeg veznog, ali tu postoje razmirice u klubu, te će novi trener imati veliki uticaj pri izboru. Ćavi je želeo Martina Zubimendija ili Kimiha, ali oni su teške mete i pitanje je da li bi Barsa imala novac i za njih.

Sve u svemu, čeka nas još jedno još jedno burno leto u Barseloni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke