Ne, nije Arabija - Rakitić napušta Sevilju u iznenađujućem transferu?

Autor: Mladen Heleta
petak 30.06.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Mogao bi da obuče crno-belo.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Ivan Rakitić bi ovog leta mogao da napusti šampiona Lige Evrope Sevilju.

Legendarni hrvatski vezista je jedan od kapitena Sevilje i njen najplaćeniji fudbaler, a nedavno se okitio i "titulom" stranca sa najviše nastupa u istoriji ove ekipe, ali čini se da ga čeka preseljenje u novi klub.

Naime, turski Fanatik, jedan od najpouzdanijih turskih medija kada su transferi igrača u pitanju, danas je objavio da je Bešiktaš započeo pregovore sa predstavnicima bivšeg hrvatskog reprezentativca. Rakitić sa Seviljom ima ugovor koji ističe na leto 2024. godine. Dakle, ulazi u poslednju godinu ugovora.

Rakitić trenutno vredi četiri miliona evra, prema Transfermarketu, što ide na ruku Bešiktašu, koji nije spreman da preplati obeštećenje za igrača od 35 godina. Navodno bi se posao mogao zaključiti za otprilike taj iznos.

Fanatik piše da turski velikan nudi Rakitiću 2,5 miliona evra godišnje i dodatnih 1,8 miliona za potpis ugovora. To je nešto manje od onog što trenutno zarađuje u Sevilji, ali mu je garantovan ugovor na dve godine.

Deluje čudno da bi Sevilja tek tako pustila legendu kluba da ode pre nego što odradi i tu poslednju godinu ugovora, ali situacija u klubu je takva da će biti čudo ako Rakitić ne ode. Naime, Marka je jutros objavila, a potvrdili su i ostali španski mediji, da je Sevilja u ogromnim finansijskim problemima.

Predsednik kluba Pepe Kastro jutros je odradio sastanak sa upravom nakon kog je donet zaključak da su svi igrači iz prvog tima na prodaju dok se ne namiri dug od 90 miliona evra. Takođe, odlučeno je i da se smanje plate igračima.

Stoga je jasno da Rakitić nije na prodaju zbog potencijalne zarade, već zbog toga što prima najveću platu u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke