Neizvesno leto pred Moratom, Juventus "dribla" Atletika

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.04.2021.
19:30
Izvor: Sportske.net

Teško leto pred španskim napadačem.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nimalo lako leto ne očekuje španskog fudbalera Alvara Moratu, kojem pozajmica iz madridskog Atletika u Juventus ističe 30. juna.

Morati ugovor sa Atletikom ističe na leto 2023. godine, a u Juventusu nisu zadovoljni cenom koji je španski klub odredio za otkup napadača po isticanju pozajmice.

Uprkos oscilacijama u Moratinoj igri, Juventus je voljan da ga zadrži i naredne sezone, ali sudeći po dinamici pregovora dve strane to neće ići nimalo lako.

Juventus je letos za dovođenje na pozajmicu Morate platio Atletiku 10 miliona evra uz opciju da ga predstojećeg leta otkupi za četiri i po puta više.

Druga opcija je bila da nakon isteka pozajmice uplati 10 miliona za novu pozajmicu, a igračev ugovor bi na leto 2022. godine bio otkupljen za 35 miliona evra.

Kako prenosi Marka, "bjankoneri" ne nameravaju da na leto otkupe ugovor, već aktiviraju novu pozajmicu, ali pod povoljnijih uslovima nego što su dogovoreni.

Moratin ugovor je opterećenje za Atletiko zbog velike plate i najradije ga ne bi vraćali na "Vanda Metropolitano", ali ne bi pristali ni na smanjenje uslova Juventusu.

Do isteka Moratine pozajmice ostalo je još dva i po meseca, a do tada će morati da se reši gorući problem za španski klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke