Nejmar i PSŽ "raskidaju", Brazilac pristao na sve, Ćavi i dalje ima druge prioritete!

Autor: Milovan Longinov
subota 12.08.2023.
09:13
Izvor: Sportske.net

Mnogo informacija, ali jedna koči sve.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Nejmar i Barselona, i ovog leta, ponovo je aktuelno.

Od juče su usijali izvori od Katalonije do Pariza, a glavna vest, koja se odavno zna jeste - Nejmar želi da se vrati u Barselonu ovog leta, po svaku cenu, ali upravo je cena problem.

Barselona još uvek nije registrovala sve igrače za start sezone, pa je samim tim suludo pričati o pojačanjima, a još luđe o igraču poput Nejmara, jednom od najplaćenijih na svetu.

Ipak, postoji računica po kojoj bi Nejmar mogao da se vrati, a to je potencijalni raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom ili pozajmica. 

Iako su pojedini preneli da Nejmar i PSŽ pregovaraju o raskidu saradnje, objektivno to nije toliko realna opcija. Ni Nejmar neće tako lako oprostiti platu od 35 miliona neto godišnje, u ugovoru do 2027. godine, niti bi PSŽ prihvatio da ostane bez centa zarade od njegovog odlaska. 

Ali, to je jedini način da Nejmar dođe - da PSŽ ne zaradi ništa, jer Barsa nema da plati.

Đoan Laporta je zagovornik ideje o Nejmarovom povratku, ali po sredi su više marketinške stvari, a ne fudbalske. Kakav god bio, Nejmar je lepak za novac, "zlatna koka" koja donosi zaradu, a Barsi je to potrebno. 

Nejmar bi u slučaju da nekim čudom raskine ugovor sa Parižanima od Barse dobio tek 1+1, sa sniženom platom od 13 miliona neto, samo bi Levandovski bio plaćeniji u ekipi, a uz opciju da produži ugovor sa povišenim ugovorom kada Barsa reši finansijske probleme.

Ćavi Ernandes i dalje odbija da da zeleno svetlo za njegov transfer i to je trenutno najveći problem. Ćavi smatra da Nejmar nije prioritet iako ima kvalitet, ekipi je potrebniji igrač koji može da igra u dva smera ili da bude prodorno krilo, što Brazilac odavno nije.

Nejmar je uz Kilijana Mbapea u svojoj ekipi postao sve samo ne levo krilo što je bio u Barseloni do 2017. godine, tako da Ćavi ne vidi njega kao potrebno ni neophodno pojačanje. 

Laporta i uprava naginju ka Brazilcu i utisak je da će čim Ćavi prihvati, transfer će uz neku formulu biti realizovan. Nejmar je poručio Parižanima da želi samo u Barselonu, ali i PSŽ mora da gleda svoje interese i da ne dopusti da ode bez obeštećenja. 

Novinar Havi Migel, verni Ćavijev "vojnik" i koji redovno prenosi informacije iz stručnog štaba, tvrdi da trener Barse i dalje smatra da je Žoao Kanselo i pozicija desnog beka veći prioritet u odnosu na Nejmara. Kanselo takođe nije jeftin, ali nije nemoguće da ga Siti pusti u Barselonu na "rate" baš kao što je i Ferana Toresa.

Ostaje da vidimo šta će se dogoditi, ali je prilično jasno da Nejmar više neće igrati na "Parku prinčeva" i da želi samo na "Kamp nou" i da trenutno samo Ćavi stopira njegov povratak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke