Nejmar je obavio svoju misiju u Parizu, ali nije obavio svoju misiju u Parizu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.03.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Fali taj trofej...

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Brazilski napadač Nejmar ima želju da napusti Pari Sen Žermen ovog leta i to će se najverovatnije dogoditi, piše "Atletik".

Posle šest godina u "gradu svetlosti", Nejmar se priprema za novu pustolovinu. Za njega je ova sezona verovatno završena zbog teže povrede koju je doživeo, pa tako su svi izgledi da neće biti oproštajnog meča na "Parku prinčeva".

Transfer jednog od najtalentovanijih brazilskih napadača ikada iz 2017. godine je i dalje rekordan u svetu fudbala i iznosio je 222.000.000 evra, a prema magazinu "Forbs" sam Nejmarov dolazak u Pariz uvećao je cenu kluba sa 841.000.000 dolara na 3.200.000.000 dolara! To je razlika za skoro četiri puta veća! 

Shodno tome, njegovo ime će, uprkos činjenici da tokom svog boravka u PSŽ-u nije uspeo da se okiti većim trofejom (čitaj: Liga šampiona), zauvek ostati zabeleženo u istoriji fudbala i sporta, kao i pariskog kluba.

Tako - dolazak Nejmara u Pari Sen Žermen se višestruko isplatio katarskim vlasnicima na finansijskom i marketinškom polju. Ali, očigledno, on nije pravi čovek za rezultate. Ego i stav superstara to ne mogu da donesu bilo kojoj ekipi.

Gde će Nejmar nastaviti karijeru za sada nije poznato. Njega bi svakako želele brojne ekipe, posebno one van evropskog tla, ali još je rano da krene tim putem. Ili ipak nije?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke