Neka nova Voša - Đorđević i "lale" pale "motore"

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.06.2021.
10:36
Izvor: Sportske.net

Novosađani počinju pripreme.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina će u toku sledeće sedmice započeti pripreme za narednu sezonu pod palicom novog trenera Slavoljuba Đorđevića.

Brojne promene desile su se i desiće se u Vojvodini između dve sezone. Klub je napustio Nenad Lalatović, a na njegovo mesto stigao Đorđević, posle uspešne sezone sa Radnikom iz Surdulice.

Najavili su iz uprave kluba da će se posvetiti razvitku mlađih igrača iz sopstvenih redova i ima Vojvodina šta da ponudi. Zimske pripreme su sa prvim timom prošli mladi Uroš Kabić, Vladan Novevski, te Veljko Jelenković i Milan Majstorović, a tu je i još jedan defanzivac - Vladimir Miletić.

Brojni akademci su potpisali profesionalne ugovore: Miloš Popović (vezni) Vanja Apostolovski (vezni), Luka Drobnjak (štoper), Lukijan Abaždija (vezni), Mihailo Ivanović (napadač), a nekolicinu njih možemo da vidimo i na Kupu prijateljstva gde Vojvodina igra odlično i još nekoliko fudbalera se predstavilo prvom timu.

Moraće Vojvodina da misli i na mlađe igrače sa kojim bi trebalo da produže saradnju i od kojih se očekuju prihodi. Dejanu Zukiću ističe ugovor naredne sezone i on će, po svemu sudeći, ostati u klubu, ali ukoliko bi želeli da prihoduju, moraju dvadesetogodišnjaku ponuditi nastavak saradnje. Takođe, Mirka Topića, od kojeg su mnogo očekivali, u napretku su sprečavale brojne povrede. Nadaju se u Novom Sadu da je uspeo da zaleči sve rane stameni vezista i očekuju od njega veliki broj utakmica naredne sezone. Bilo je interesovanja brojnih ekipa iz inostranstva za njegove usluge, spominjali su se čak i Mančester siti i Dinamo Zagreb, ali, kako smo već naveli, povrede su učinile svoje.

Ekipu bi trebalo da predvodi iskusni Nikola Drinčić, a biće zanimljivo videti kakve planove Đorđević ima sa napadom. Momčilo Mrkaić nije pružao partije u kontinuitetu i jasno je da je Vojvodini potreban napadač drugačijih karakteristika, koji može da napravi razliku. Nisu uspeli zimus da dogovore dolazak Emanuela Čabule koji je želeo da dođe u Novi Sad i biće zanimljivo za videti hoće li se ponovo okrenuti njemu ili novi sportski direktor Ljubiša Dunđerski ima drugačije planove. Osim njega, spominju se i Milan Makarić, pa i Lazar Tufegdžić, ali teško je verovati da bi Vojvodina mogla da ih otkupi od Radnika, odnosno Spartaka. Obojica teže ka inostranstvu, ali ništa nije nemoguće... Takođe, odlasci Siniše Saničanina i Slavka Bralića jasan su znak da će štoperska linija morati da se pojača. Pokrivao je to vrlo dobro Mladen Devetak, iako je njegova primarna pozicija desni bek.

U svakom slučaju, Vojvodina će biti zanimljiva za gledanje ove sezone. Skup mladih i iskusnih igrača predstavljaće klub sa "Karađorđa". Rad sa mladim fudbalerima i te kako prija Slavoljubu Đorđeviću i videćemo hoće li mladi trener i u drugoj uzastopnoj sezoni biti "hit prvenstva".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke