Nema Mesija, nema problema - Pep ima plan 'B' koji je možda i bolji od Argentinca!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 23.11.2020.
20:49
Izvor: Sportske.net

Rešenje u Engleskoj.

EPA-EFE/Neil Hal
EPA-EFE/Neil Hal

Povezane vesti

Mančester Siti radi na produžetku svojih ključnih igrača. Gvardiola je produžio ostanak na još dve godine, na redu su produžeci saradnje sa De Brujneom i Sterlingom, dok je situacija oko Aguera komplikovanija.

Ipak, sve interesuje da li će duo Gvardiola-Mesi dobiti i svoju priliku za drugim mandatom.

"Građani" su bili najkonkretniji tokom prethodnog prelaznog roka, potvrdili su kontakt sa kapitenom Barselone, ali je Bartomeu blokirao sve. Njegovim odlaskom je usledio mir na "Nou Kampu", ipak Mesi čeka decembarske/januarske izbore da bi odlučio o svojom ostanku ili odlasku.

Međutim, i da se prilika ukaže Siti bi možda sada odabrao drugačije rešenje. Pisali smo, imati Mesija u svom timu je preveliki luksuz u ovom trenutku, pa čak i za tim poput Mančester Sitija.

Njegova plata odnosi oko 100 miliona evra na godišnjem nivou, a Argentinac i nije više među najmlađima - narednog juna puni 34 godina te je pitanje koliko vremena mu je ostalo u vidu pružanja vrhunskih partija.

Zato engleski Independet piše da o Džeku Grilišu kao logičnom rešenju. Isti izvor navodi da je i sam Gvardiola naložio svojim čelnicima da mu dovedu Engleza koji blista ove sezone u Aston Vili.

Kapiten sa "Vila parka" ove sezone iza sebe ima devet utakmica na klupskom nivou sa pet golova i šest asistencija. Briljirao je i u reprezentaciji Engleske, Sautgejt je konačno prihvatio da Griliš mora da igra od prvog minuta za "Gordi Albion".

Grilis

Svojevremeno su ga tražili Mančester Junajted i Totenhem, ali Griliš je odlučio da ispoštuje svoj klub - potpisao je 15. septembra petogodišnju, poboljšanu saradnju sa Aston Vilom. Veruje se da bi ovaj transfer iznosio preko 100 miliona evra, videćemo dalje korake Sitija - to jest da li će "građani" ozvaničiti svoje interesovanje.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke