Nemački "Vardi" opčinio Bajern, uzeće Levinu "devetku"?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.11.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Velikan se raspituje.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Pre Mundijala u Kataru samo je dobrim poznavaocima nemačkog fudbala nešto značilo ime Niklas Filkrug, ali se sve promenilo u Kataru.

Selektor Nemaca Hansi Flik odlučio je da 29-godišnjeg napadača Verdera iz Bremena zbog sjajne forme i 10 bundesligaških golova u ovoj sezoni uvrsti na spisak putnika na Mundijal, a Filkrug mu vratio na najbolji mogući način, golom za važan bod u derbiju drugog kola grupe E protiv Španije.

Filkrug je postao najstariji debitant u reprezentaciji Nemačke, ali i neko od koga će strahovati protivnički golmani na mundijalskom putu "pancera".

Tako je centarfor koji se kroz celu karijeru "vucarao" po Cvajti gde je nastupao za Grojter Firt, Ninberg, Hanover i Verder iz Bremena u kojem je i ponikao našao u žiži javnosti, a na njegove igre nije ostao ni najveći klub u Nemačkoj, veliki Bajern iz Minhena.

Kako javljaju mediji u Nemačkoj Bavarci se uveliko raspituju i prikupljaju informacije u nemačkom "Vardiju" Niklasu Filkrugu i vagaju oko njegovog dovođenja na "Alijanc arenu".

Bajern je odlaskom Roberta Levandovskog ostao bez klasične "devetke" kakav je Filkrug, kome ugovor sa Verderom ističe 2025. godine. Verder nije u sjajnoj finansijskoj situaciji, naprotiv, tako da bi Bavarci u tom poslu mogli da prođu poprilično jeftino i angažuju novopečenog rerpezentativca Nemačke za manje od 5.000.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke