"Nepogrešivi" štoper dolazi u Milan i sa sobom dovodi "zver"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 19.05.2022.
16:26
Izvor: Sportske.net

A za njima će i Liverpulov talisman.

EPA-EFE/Philipp Guelland
EPA-EFE/Philipp Guelland

Povezane vesti

Fudbaleri Milana blizu su osvajanja "Skudeta", prvog još od 2011. godine. "Rosoneri" su lideri Serije A kolo pre kraja šampionata dva boda više u odnosu na Inter i biće im dovoljan remi protiv Sasuola da bi osvojili trofej.

U Milanelu uporedo sa borbom za titulu uveliko spremaju letnji prelazni rok i nadaju se da će im povratak na vrh italijanskog prvenstva pomoći da zadrže ključne igrače i dovedu željena pojačanja.

Kao prva želja trenera Piolija već neko vreme figurira Lilov štoper Sven Botman. Koliko je kvalitetan mladi holandski štoper dovoljno govori podatak da nije napravio ni jednu grešku koja je dovela do gola u francuskoj Ligi 1 za dve sezone u Lilu. Botman je bio želja Njukasla, ali se odlučio za Milan, sada su pregovori sa "Rosonerima" već u podmakloj fazi, a transfer bi mogao da iznosi oko 30.000.000 evra.

Zajedno sa Botmanom put Milana mogao bi da krene i njegov klupski drug Renato Sančez. Portugalac bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor sa ekipom Stefana Piolija i po njemu zarađuje oko 4.500.000 evra po sezoni, dok bi Lil od njegove prodaje mogao da zaradi oko 20.000.000 evra.

Treći novajlija u šampionskom Milanu trebalo bi da bude Liverpulov napadač Divok Origi. Belgijanac se već dogovorio sa "Redsima" o završetku saradnje i odlučio se, da kao slobodan igrač, dođe na "San Siro" ovog leta.

Ako se nešto "izjalovi" sa Origijem, opcija bi mogao da bude i Sitijev Gabrijel Žezus, ali je izvesnije da će on oostati u Engleskoj i zadužiti dres Arsenala.

Što se odlazaka tiče, već je poznato da će kapiten Alesio Romanjoli napustiti klub, a sledeća njegova stanica mogao bi da bude Juventus, a možda i ostane na "San Siru" i obuče dres gradskog rivala Intera.

Iz Milana bi trebalo da ode i Brazilac Žunior Mesijas, koji je došao na pozajmicu iz Krotonea, ali nije pokazao željeni kvalitet. Sudbina Zlatana Ibrahimovića je još uvek nezivesna. Iskusni Šveđanin još uvek nije prelomio da li će nastaviti karijeru, a u Milanu se nadaju Ibrinom ostanku u klubu, bilo u ulozi igrača ili člana uprava kluba. Odavno je poznato da Frank Kesi prelazi u Barsu, a o prodaji Portugalca Leaa nema ni govora, iako je PSŽ nedavno pondio 100.000.000 evra za njega.

U nedelju se igra poslednje kolo Serije A, Milanu je dovoljan i nerešen rezultat na gostovanju protiv Sasuola za osvajanje šampionske titule. AdmiralBet je spremio sjajne kvote na sve utakmice italijanskog prvenstva, a mi tipujemo na nerešen rezultat u duelu Sasuola i Milana. Kvota je 5!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke