Nervoza u Čelsiju i Atletiku zbog propalog transfera, ali rešenje je "nepoželjni"?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 12.08.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nisu računali na ovo.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Transfer napadača Atletiko Madrida Samua Omorodiona u Čelsi je propao, javljaju svi relevantni transfer insajderi.

Nakon što su prethodno dogovorili cifru od 40.000.000 evra za mladog špica koji je trebalo da potpiše ugovor na sedam godina uz još jednu potencijalnu, dogovor je propao jer nisu postignuti lični uslovi sa igračem i sada se radi na tome da dva kluba izađu iz problema.

Kako je Čelsi računao dolazak momka koji je prošlu sezonu proveo u Deportivo Alavesu i postigao devet golova uz jednu asistenciju, a Atletiko novac već preusmerio u svoj budžet, dva tima žele da osmisle drugi put do situacije u kojoj će i jedni i drugi biti zadovoljni.

Tako su "plavci" momentalno krenuli u napad na Žoaa Feliksa, javlja Fabricio Romano. Portugalac sigurno neće ostati na "Metropolitanu", ali Atletiko ne uspeva da ga proda, niti Dijego Simeone računa na njega. Štaviše, napadač trenira odvojeno od ostatka tima i nada se uskorom odlasku. Tako je ishod događaja sa Samuom Omorodionom otvorio priliku njegovom povratku u Čelsi gde je nastupao na pozajmici tokom drugog dela sezone 2022/23. Ujedno, ovakav scenario može biti još bolji po Atletiko jer će se rešiti Feliksa, samo ostaje da se vidi po kojoj tarifi.

On je drugačiji tip napadača u odnosu na Omorodiona, ali londonski klub će svejedno pokušati da ga angažuje, dok u isto vreme pregovara sa Napolijem oko transfera Romelua Lukakua i Viktora Osimena. Oni bi trebalo da budu deo zajedničkog dogovora dva kluba, uz novac koji bi Čelsi platio za Nigerijca.

Što se tiče broja napadača u Čelsiju, ima ih pregršt počevši od Kola Palmera, zatim Kristofera Enkunkua, Rahima Sterlinga, Mihajla Mudrika, Dijega Moreire, Pedra Neta, Nonija Maduekea, Nikolasa Džeksona, Armanda Broje, Datra Fofane, Dejvida Vašingtona, Marka Gujua...

Očekuje se da mnogi pronađu nove angažmane do kraja letnjeg prelaznog roka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke