Nesvakidašnje - Belerina računarski sistem odveo u Betis!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.09.2021.
09:57
Izvor: Sportske.net

Videćemo hoće li se pokazati kao dobar izbor.

 EPA-EFE/Raúl Caro
EPA-EFE/Raúl Caro

Povezane vesti

Španski fudbaler Ektor Belerin od ovog leta nastupa za Betis u koji je stigao na pozajmicu iz Arsenala.

On nije bio u planu Mikela Artete za aktuelnu sezonu i predočeno mu je da je za njega najbolje da potraži novu sredinu, što je on i učinio, ali na veoma čudan način.

Naime, španski desni bek je angažovao konsultantsku kompaniju pod nazivom "Analytics FC" ne bi li mu pomogli u izboru idealne sredine za njega. Naime, ova kompanija je za njega prikupila podatke i olakšala mu izbor kluba u koji će otići na pozajmicu.

Tako su u obzir uzeti slobodni minuti na poziciji desnog beka, menadžer koji odgovara njegovom stilu igre i slično... Na veoma visokoj poziciji kotirao se Betis i Belerin je odabrao upravo njih.

Ekipu iz Andaluzije predvodi Manuel Pelegrini koji uglavnom igra u sistemu 4-2-3-1, bio im je neophodan desni bek posle odlaska Emersona Rojala u Barselonu, a potom u Totenhem. Njegova konkurencija na tom delu terena biće Martin Montoja i Senegalac Jusuf Sabali.

Ovo je sve češći način odabira "idealnih" klubova za fudbalere. Tako je, među najpopularnijim primerima, Kevin de Brujne pronašao Mančester siti kao svoju idealnu sredinu, što se ispostavilo kao odličan izbor za njega.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke