Neverovatan tim sastavljen od "slobodnjaka" na fudbalskom tržištu, ima i svetskih prvaka!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.07.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Ova ekipa bi mnogima pomrsila račune.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Letnja pijaca uveliko traje, a još uvek ima mnogo zanimljivih fudbalera koji su ostali bez angažmana nakon isteka ugovora.

Možda je ovo i najboljih 11 sastavljenih od takvih fudbalera, tim koji bi se muški "potukao" i u Ligi šampiona.

Na golu bi bio David de Hea (33). Interesantno, španski čuvar mreže već godinu dana nema klub, iako se povezivao sa mnogim timovima iz Evrope, ali i sa Bliskog istoka. De Hea je proveo 12 sezona u Junajtedu i nema dileme da bi bio pojačanje u gotovo svakoj ekipi.

Odbranu bi činili kvalitetni fudbaleri poput Serža Orijea (31), Žoela Matipa (32), Matsa Humelsa (35) i Marija Ermosa (29). Orije ima problema sa povredama, kao i Matip, ali kada su zdravi, mogu napraviti veliku razliku na terenu. Humels je odigrao možda i najbolju sezonu ako se pogleda individualni učinak, bilo je to tako dobro da o njemu razmišljaju čak i u Real Madridu, dok je i Ermoso na radaru velikih klubova poput Čelsija, Totenhema i Aston Vile, uz timove iz Italije.


Što se sredine tiče, Marko Rojs (35) je slobodan, ali verovatno ne još zadugo uzevši u obzir da je na pragu preslaska u Los Anđeles Galaksi. Gvido Rodrigez (30) je bio član ekipa Argentine koje su osvojile Mundijal i Kopa Ameriku, imao je potpisan predugovor sa Barselonom, ali kako je taj dogovor propao, govori se o drugim opcijama.

Tu je i Adrijen Rabio koji je nakon rastanka sa Juventusom zanimljiv mnogim lkubovima, govori se o Mančester junajtedu, Liverpulu, Čelsiju i Milanu, ali pitaće se njegova majka Veronik koja vodi računa o karijeri 29-godišnjeg reprezentativca Francuske.

Napadački trio teško da može biti hitriji.

Antoni Marsijal (28) konačno je napustio Mančester junajted u kojem se prošle sezone nije naigrao, tu je i Memfis Depaj (31) koji je u Atletiku u pojedinim trenucima pokazao zašto je svojevremeno važio za fudbalera koji može napraviti razliku na najvećem nivou. Ekipu kompletira Aleksis Sančes (35) kojeg posle epizode u Interu ponovo želi i Marsej, dok bi prava romantika bila da se Čileanac vrati u Udineze, koji je zainteresovan  da ga ponovo vidi u crno-belom dresu.

Dakle, ovako bi izgledao najbolji tim sastavljen od fudbalera bez ugovora u ovom trenutku:

De Hea - Orije, Matip, Humels, Ermoso - Rodrigez, Rabio, Rojs - Marsijal, Depaj, Sančes.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke