Nevil oštro o De Jongu - Sramota ili tragedija Mančester Junajteda?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 11.08.2022.
09:30
Izvor: Sportske.net

Legenda Mančestera ne želi da ga vidi u suparničkom taboru.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Danas bi mogli dobiti kraj sapunice o Frenkiju de Jongu. 

Holanđanin je svašta proživeo u proteklih par meseci, od Laportinih reči kako je jedan od najboljih na svojoj poziciji do toga da mu navijači Barselone zvižde zato što je još uvek na "Nou Kampu". Bivši igrač Ajaksa navodno ne želi da pristane na smanjenje plate, što je postalo pravi trend na "Nou Kampu" ovih meseci. Bilo kako bilo, De Jong je sada bliži soluciji rastanka sa Kataloncima. Pogled je uprt ka Premijer ligi, gde strpljivo čekaju dva giganta. 

Prva opcija je Mančester Junajted. "Crvene đavole" je preuzeo Ten Hag, čovek koji je već sarađivao sa holandskim veznim igračem te dobro zna njegove kvalitete. Poznavanje filozofije i načina igre svog "novog/starog" trenera bi pomoglo De Jongu da brže pređe preko aklimatizacije, ali sa druge strane u Junajtedu nije najzdravija atmosfera. 

Plan 'B' je definitivno Čelsi. Tuhel želi pojačanje u veznom delu terena, novi vlasnik Boli je spreman da "debelo" plati za kvalitetno pojačanje, ali bi ovakav scenario predstavljao "sramotu za Junajteda" sudeći po Gariju Nevilu. 

"Ako ga Junajted ne dovede, to je sramota, ali ako ode u Čelsi - onda je to tragedija. Da ne želi da dođe, posao bi odavno bio napušten. Odnos koji igrač ima sa sadašnjim trenerom, mora da je postojala neka komunikacija u smislu, 'čekaj me, dolazim'. Imamo tri moguća scenarija. Prvi, De Jong dolazi u Junajted i klub deluje pametno i strpljivo. Drugi je da on ostane u Barseloni i tu postoji malo sramote zato što su ljudi iz Junajted stavili 'sva jaja u jednu korpu' i nemaju drugo rešenje. Oni imaju prazninu u timu, počinju sezonu sa Fredom i MekTominejem, što daje sliku da oni ne znaju da završe posao. Treća opcija, mislim da ne treba ni da se razmišlja o tome. On odlazi u rivalski klub u Premijer ligi i igraće protiv trenera sa kojim je sarađivao u prošlosti", izjavio je Nevil. 

Junajted je blizu pojačanja u vezi, Rabio je navodno na pragu "Old Traforda" - videćemo da li bi De Jong i Ten Hag mogli da dobiju i drugu šansu za saradnjom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke