Ni Haland, ni Kejn, bomba je Leva?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.07.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Bajern bi mogao da napravi posao veka...

EPA-EFE/Matthias Hangst
EPA-EFE/Matthias Hangst

Povezane vesti

Pep Gvardiola je bacio dimnu zavesu. Naime, pošto je rekao da nema novca za Kejna ili Halanda, zakucao je na vrata Bajerna. Robert Levandovski nije toliko skup kao prethodna dvojica, ali je teška meta. Ima još dve godine ugovora, plata nije problem, u Bajernu zarađuje oko 17 miliona evra godišnje, to bi mogao da dobije u Engleskoj.

On želi da ode iz Bajerna, na kraju krajeva, menadžer Zahavi već par godina pokušava da ostvari transfer, ali Bajern ne popušta.

Hoće li sada?

Ako iz Engleske stigne ponuda od oko 120 miliona evra, mogli bi da daju zeleno svetlo, Levandovski ima ugovor još godinu dana, za Nemce ovo je poslednja prilika da uzmu veliki novac za Poljaka.

Bajernova meta je Kjeza, mogli bi eventualno ogromnom ponudom da testiraju volju Juventusa, međutim male su šanse da Italijan stigne u Bavarsku.

Što se Levandovskog tiče radio je sa Pepom, osvojio dve titule šampiona i kup. Prošle godine je postigao 41 gol u Bundesligi, naravno to je rekord, tri puta je pogodio za Poljake na EP.

Ono što hrabri Siti je Nagelsmanov pristup, naime novi trener ume da igra bez klasičnog napadača. To bi možda moglo da olakša odluku nemačkog prvaka o prodaju.

Ipak, za sada je u pitanju samo želja igrača i Sitija, Bajern se još nije oglasio, niti ima zvaničnu ponudu. 

Postoji i varijanta po kojoj bi u slučaju prodaje Levandovskog, Bajern kaparisao Halanda za sledeće leto i na taj način ugrabio Norvežanina ispred nosa rivalima. Naime, oni bi platili više nego što iznosi klauzula narednog leta za Norvežanina i ostavili ga "Milionerima" još sezonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Thursday, 15.07.2021
09:16

Levandovski je zver i brutalan fudbaler. ALi ocekivati da ce IKO dati 120 miliona za igraca od 32 godine i u poslednjoj godini ugovora... Nema sanse. Juventus je Ronalda doveo za oko sto miliona ali je uz to dobio nestvaran marketinski potencijal koji Leva ne nosi