Nije Mesi jedini slobodan od danas, evo ko mu pravi društvo!

Autor: Sportske Net
četvrtak 01.07.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Ko će gde posle današnjeg dana?

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Prvi jul doneo je mnogo promena u fudbalskom svetu. Možda najveće iznenađenje jeste što je Lionel Mesi postao slobodan igrač.Da su nas pitali pre dve, tri, pet godina, ni u najluđim snovima ne bismo pomislili da će se to desiti.

Međutim, nije Mesi sam na ovoj listi. Na sajtu Transfermarkt piše da je ugovor istekao i Đanluiđiju Donarumi, Santosu Borei, a bez kluba su i Mamadu Sako, Dijego Kosta, Paulinjo. Slobodni su i Huan Mata, Mario Baloteli, David Luiz... 

Stevan Jovetić je takođe slobodan u izboru nove sredine, kao i dvojica Srba Nikola Maksimović i Marko Dmitrović. 

Danas bi zvanično istekao i ugovor Serhiju Ramosu, koji se pre nekoliko nedelja već oprostio od svog Reala i pregovara sa Pari Sen Žermenom. 

Sada već bivši golman Milana svakog dana trebalo bi da pređe takođe u Pariz. Očekuje se da će sve biti gotovo po završetku Evropskog prvenstva. Njegova vrednost procenjuje se na oko 60 miliona evra, ali na sreću "svetaca" stiže bez obeštećenja. 

Santos Bore bi trebalo da pređe u Ajntraht iz Frankfurta i tamo zameni Anrea Silvu koji najverovatnije odlazi u Lajpcg. Bivši fubaler Atletiko Madrida i Viljareala stigao u River Plejt  2017 godine i na 149 nastupa je postigao 56 pogodaka i upisao 18 asistencija.

Huan Mata će najverovatnije napustiti Mančester junajted, što je i najrealnija opcija, kao i David Luiz Arsenal posle dve godine službe. Španac je u Mančesteru od 2014. godine i deluje da je vreme za rastanak, s obzirom na to da je protekle sezone odigrao 18 utakmica upisavši tri gola, uz tri asistencije. 

Golman srpske reprezentacije Marko Dmitrović rastao se sa Eibarom i kao slobodan igrač očekuje se da pređe u Sevilju. On je prema pisanju španskih medija završio sve preglede i trebalo bi ovih dana da se transfer ozvaniči. S druge strane, Nikoli Maksimoviću je trogodišnji ugovor sa Napolijem danas istekao, ali njegova sudbina još uvek nije poznata. On je odbio da produži saradnju sa Italijanima, iako je imao ponudu. Povezivan je sa Lacijom po dolasku Maurisija Sarija, ali i sa Vest Hemom, a poslednja ponuda stigla je iz Betisa. Ostaje da vidimo gde će štoper nastaviti karijeru. 

Stevan Jovetić se rastao sa Monakom i on je takođe bio opcija Italijana na klupi Lacija, ali pojavio se i Bešiktaš. Crnogorski fudbaler nije baš blistao ove sezone, postigao je sedam golova na 33 nastupa.

Zanimljiva ekipa međi slobodnim fudbalerima. Biće pravo zadovoljstvo pratiti ovaj letnji relazni rok, to je sigruno. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke