Nije samo Baloteli, rađa se novi turski drim-tim, stiže još veća zvezda!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.07.2021.
10:26
Izvor: Sportske.net

Adana se strašno pojačava...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL

Povezane vesti

Izgleda da Adana Demirspor ima baš velike ambicije ove sezone posle povratka u elitu. Oni su osvojili prvo mesto u drugom rangu, sada ciljaju dobar rezultat, već su doveli Balotelija, kao i Argentinca Lukasa Kastra koji je dugo nastupao u Seriji A.

Bomba tek sledi, stigla je potvrda od predsednika Murata Sančaka. Naime, klub pregovara sa Davidom Luizom. Brazilac je slobodan posle odlaska iz Arsenala, pričalo se da će se vratiti u Benfiku, ali Turci nude veliki novac.

Ove sezone su proslavili osam decenija postojanja i cilj je jasan, izboriti Evropu. Nikada u istoriji nisu igrali Evropu, oni su prvi klub koji je nastupao u najvišem rangu izvan Istanbula, Ankare i Izmira, bilo je to 1960. 

Najveći uspeh je finale kupa u drugoj polovini 70-tih, ukupno su sakupili 18 sezona u prvoj ligi. Ali, čini se da nikada nisu imali ovakve ambicije, u timu je i bivši švajcarski reprezentativac Gokhan Inler, kao i Marokanac Junes Belhanda koji je igrao za Dinamo iz Kijeva i Galatasaraj. Doveli su ovog leta i norveškog reprezentativca Jonasa Svensona iz AZ Alkmara, što već daje dobru bazu da se bore za top 5 koji donosi plasman u Evropu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke