Nije samo štoper, "Zlatni dečak" u Liverpulu, majstorski potez Klopa?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.12.2020.
08:58
Izvor: Sportske.net

Kao grom iz vedra neba, Redsi iznenadili, engleski mediji pišu da je Nemac blizu velikog pojačanja...

EPA/ADAM WARZAWA
EPA/ADAM WARZAWA

Povezane vesti

Liverpul traži štopera posle silnih povreda sa kojima se su suočili tokom jeseni. U ovom trenutku, najbliži klubu je Turčin Ozan Kabak. Šalke će ga prodati, Inter bi uz novac mogao da u suprotnom pravcu pošalje večitu rezervi Origija. Time bi Klop pojačao konkurenciju u poslednjoj liniji, dobio igrača na koga može da se osloni na duži period, ne samo dok Van Dajk bude odsutan.

Ali, to nije sve.

Iako se pričalo da Redsi žele Iva Bisumu iz Brajtona kao zamenu za Vajnalduma koji će verovatno kao slobodan igrač napustiti klub, iskočila je nova kombinacija.

Naime, kako sada stvari stoje, za sumu od oko 20 miliona na "Enfild" će stići Renato Sančez. Momak koji je do pre nekoliko sezona važio za najtalentovanijeg vezistu na svetu je pogrešio odlaskom u Bajern, nije se nametnuo, bio je i u Svonsiju, a onda se preselio u Lil. U Francuskoj je momak koji ima samo 23 godine promašao sebe, nametnuo se u redovima ekipe koja se nalazi u vrhu šampionata.

baner

Ali, Lil mora da ga proda. Naime, zbog pandemije, finansijski problemi su takvi da će biti prinuđeni da prihvate ponudu za Sančeza. Engleski mediji tvrde da je u pitanju 20 miliona evra plus bonusi, on je i najskuplje pojačanje u istoriji kluba, ali sada bi mogli da vrate uloženo. Imamo ugovor do 2023.

Liverpul će profitirati, kažu da je sve praktično dogovoreno, da momak koji je kao klinac sa Portugalom postao prvak Evrope pre četiri godine, a onda potonuo, stigne na "Enfild".

baner

Inače, ove godine je osam puta nastupio za Lil, dao i gol, sigurno da će biti veliko pojačanje jer je na putu da se vrati u formu iz omladinskih dana. Sada je i mentalno čvršći i svi su uvereni da će Liverpul napraviti odličan potez njegovim dolaskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Berger
Tuesday, 22.12.2020
14:33

Kabaka nisam gledao, mozda je talenat, al zadnja odbrana lige, po meni je najbolji izbor Per Surs iz Ajaksa! Sanceza sam gledao u Bajernu, pa u Svonziju i u Lilu I nisam bio odusevljen, Bisuma je naviknut na light, trci ko navijen - Klopov vezni igrac. Denis Zakaria iz BMB je isto dobra opcaija!

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Tuesday, 22.12.2020
12:01

Inter bi uz novac mogao da u suprotnom pravcu pošalje večitu rezervi Origija 😂😂😂

Nije mi jasno zašto sajt sa ovoliko pregleda i komentara ne zaposli nekog lektora ili makar zašto autor ne pročita 2-3 puta šta je napisao. Nebitne su gramatičke greške ali je smiješno kada čovjek otvori vijest o Liverpulu i Lilu i pročita da bi Inter mogao da pošalje svoju vječitu rezervu Origija 😂

Što se ovog transfera tiče priča se o 18m što je bagatela ali pitanje je koliko je kvalitetan igrač Sanches i da li on može da zamjeni Wijnalduma koji 80% odlazi na kraju sezone. U Njemačkoj i Engleskoj se nije baš pokazao iako je bio baš mlad igrač tada. Sa obzirom da ima tek 23 i da polako ulazi u najbolje fudbalske godine možda se isplati rizikovati

avatar
Mangus
Tuesday, 22.12.2020
10:59

Sancezov talenat nikad nije bio sporan ali glava jeste. Ali znaju na Enfildu sta rade, pokazali su to vise puta do sad.
A njegov dolazak apsolutno ima smisla.
Keita i Ox su vecito povredjeni a zbog toga tesko pronalaze formu. Jesu kvalitetni igraci ali dzabe ako su stalno u bolnici. Milner ima 34,35 godina, Henderson 30, Vajnaldum verovatno odlazi a tu je i Alkantara koji em ima 29 godina em je sklon povredama. Fabinjo je jedini "siguran" tu.
Dakle dolazak Sanceza bi apsolutno imao smisla. Ima fizikalije za PL a ako ga Klop podesi kako ume... Eto zverine na terenu