Nije sve gotovo Umar Sadilk umesto Jovića?!

Autor: Boris Jovanović
petak 25.06.2021.
08:31
Izvor: Sportske.net

Nove varijante se otvaraju za odličnog Nigerijca...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Kako smo pisali, Umar Sadik je na meti Mančester Sitija, oni bi ga kupili od Almerije posle strašne sezone, ali i prosledili jednom od klubova koje poseduje "Siti grupa". U pitanju je francuski Troa.

Ipak, nije još gotovo, Almerija traži 30 miliona, polovinu od otkupne sume, svoje procente čeka i Partizan, a ako neko bude platio pomenutu cenu za Sadika on postaje ne samo najskuplji fudbaler Almerije u istoriji, već i kompletne španske Segunde.

Momak koji je kao igrač Rome stigao u Partizan je doživeo potpunu afirmaciju, prvo u Srbiji, a onda rešetajući mreže po drugoj španskoj ligi.

Mančester Siti nije jedini klub koji bi mogao da plati ono što traži prvi čovek Almerije, Turki Al-Šeik. Naime, za Nigerijca koji je pogodio protivničke mreže 20 puta u šampionatu zainteresovani su Sevilja i Viljareal, ali i Spartak iz Moskve i Ajntraht.

Ovi poslednji planiraju prodaju Andre Silve za koga je zainteresovan Arsenal, s obzirom na Jovićevu platu, veruju da bi se isplatilo ulaganje u Sadika, da bi kao i mnogi pre njega eksplodirao u Bundesligi i da bi cena dodatno porasla.

Što se Jovića tiče, Real izgleda nema nameru da finansira deo plate Srbina kao prošle sezone, on prima pet miliona po sezoni i Ajntraht to ne može da obezbedi. Sadik bi dobio manju platu, ali kako rekosmo, Nigerijac može da bira, a ko bude platio obeštećenje napuniće i kasu Partizana. Crno-belima bi pripalo 40% od transfera, što bi bio ogroman novac...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke