Ništa od bajkovitog povratka u Firenci - Luka Jović hoće da napusti Fjorentinu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.01.2023.
09:20
Izvor: Sportske.net

Transfer u najavi.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Srpski napadač Luka Jović zatražio je da napusti Fjorentinu, prenosi "Corriere Fiorentina".

Iako se isprva činilo da bi Firenca mogla da bude prava opcija za Luku Jovića u njegovoj misiji povratka na mapu elitnih golgetera, to više nije slučaj. Srpski napadač zatražio je od uprave Fjorentine da ode iz kluba, a od svog agenta Faljija Ramadanija da mu pronađe novo utočište.

Stoga se radi na njegovom odlasku iz tima Vinćenca Italijana koji ne bi imao ništa protiv da dobije produktivnijeg napadača. Navodno, njihov odnos je zahladneo i to je još jedan od razloga zbog kojih će doći do rastanka.

Do kraja zimskog prelaznog roka ima još desetak dana, ali za Jovića neće biti lako da pronađe novu sredinu i to se verovatno neće dogoditi ovog januara. Prevashodno, prepreka je visoka plata koju ima u Firenci, a potom i činjenica da Fjorentina mora da se odrekne 50 odsto od ukupne cene obeštećenja i prosledi ih u Real Madrid koji ima pravo na polovinu "kolača" ukoliko dođe do njegovog transfera u prve dve godine od napuštanja "Bernabeua". 

Fjorentina je već počela da ispituje tržište, pa se tako zanimaju za Udinezeovog Beta, te Marka Arnautovića i Mbalu Enzolu iz Specije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke