Njegoš zaplesao na "Los Karmenesu", izneo očekivanja, a šta kaže o Zvezdi i srpskom fudbalu?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.02.2022.
20:37
Izvor: Sportske.net

Novo pojačanje je predstavljeno.

@GranadaCF/Twitter
@GranadaCF/Twitter

Povezane vesti

Srpski fudbaler Njegoš Petrović predstavljen je ove srede kao novi fudbaler Granade na stadionu "Nuevo los Karmenes".

Iako je za vikend bio u timu protiv Real Madrida, Njegoš Petrović je tek ove sedmice predstavljen u dresu Granade u čije je redove stigao iz Crvene zvezde.

Boje nije mnogo promenio, crveno-bele boje su poslagane horizontalno kada je dres Granade u pitanju, za razliku od Zvezdinih čije su u vertikalnom položaju.

Njegoš je pred kamerama žonglirao sa loptom, nekolicina navijača mu je aplaudirala, a začilo se i nekoliko fotoaparata.

"Jako sam srećan. Mogu da obećam ljudima u klubu, stručnom štabu i navijačima, to sam pričao uvek - bilo da dobijem minut u klubu, 30 ili 90 - uvek ću dati svoj maksimum", započeo je Petrović. 

"Prošle godine sam baš pratio Granadu kako u Primeri, tako i u Ligi Evrope. Svideo mi se klub, a kada mi je agent rekao da postoje kontakti, odmah sam imao čudan osećaj i bio sam mnogo srećan. Iz tog razloga sam izabrao Granadu. Mislim da sam jako dobar box-to-box igrač. Timski sam igrač i volim da radim za tim. Mogu da doprinesem na oba kraja terena, a istakao bih i svoj šut i prilagođenost različitim formacijama".

"Nisam najbolje upoznat sa španskim jezikom, ali volim njihovu muziku. Vozio sam se sa Pakom, koji radi u klubu i pustio sam špansku muziku što je njega veoma iznenadilo", kazao je Njegoš.

On je debitovao protiv Real Madrida i to na "Santjago Bernabeuu".

"Mogu samo da se zahvalim treneru i njegovom stručnom štabu na poverenju. Jedino negativno što nosim sa tog velikog stadiona jeste poraz koji smo doživeli".

Upitan je i koja je razlika između srpskog i španskog fudbala.

"Zvezda je veliki klub, ima velike zahteve i ciljeve. Kada bih poredio srpski i španski fudbal, mnogo se brže igra ovde. U Španiji, kada primiš loptu, momentalno moraš da imaš dva ili tri rešenja u Srbiji to nije tako", rekao je Petrović.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke