Njukasl krenuo u kupovinu - Tim se gradi od golmana!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.06.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Svi željno iščekujemo koga će "svrake" još dovesti.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Njukasl je najavio velike stvari u letnjem prelaznom roku. Najbogatiji klub na svetu želi da se drastično pojača i napadne mesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

"Svrake" su prošle sezone tek u drugom delu Premijer lige pod vođstvom novog menadžera Edija Haua počele da igraju dobro i relativno lako uspele da izbore opstanak u najjačem rangu engleskog fubala, ali su njihove ambicije mnogo, mnogo veće.

Tako je najavljen spektakulran prelazni rok, ali su ambicije smanjene usled ograničenja uslovljenog finansijskim fer-pleje zbog kojeg Njukasl neće moći da potroši više od 80 miliona funti.

Bilo kako bilo "svrake" su krenule u kupovini. Prvi će na "Sent Džejms park" doći golman Barnlija i reprezentacije Engleske Nik Poup.

Kako javljaju britanski mediji 30-godišnji golman je dogovorio sve sa "crno-belima" i očekuje se da će u narednim danima potpisati višegodišnji ugovor.

Poup bi trebalo da bude samo početak jačanja Hauovog tima. Uveliko se pregovara sa mladim francuskim napadačem Hugom Ekitikijem. Fudbaler Remsa je utanačio sve sa premijerligašem, samo je ostalo da njegov klub aminuje transfer.

Njukasl će se pojačati i u defanzivi, glavna meta je Lilov Sven Botman za kojeg se "svrake"otimaju sa Milanom, svakodnevno mediji sele holandskog štopera čas u jedan, čas u drugi klub, pa ostaje da se vidi gde će na kraju Botman završiti. Opcija je i Junajtedov Erik Baji, koji je neželjen na "Old Trafordu".

Pored ove četvorice igrača, u vezu sa Njukaslov dovodi se i krilo Atletiko Madrida Janik Karasko, za njegov transfer navodno je najbogatiji klub na svetu spreman da izdvoji do 50 miliona funti, ali onda ne bi na raspolaganju imali dovoljno novca za još nekoliko neophodnih igrača.

Ostaje da se vidi kako će bogati arapski vlasnici raspodelili ograničene resusre sa kojima mogu da posluju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke