Njukasl nudi bogatstvo treneru, taktika jasna plaćaće lude sume igračima!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.10.2021.
09:19
Izvor: Sportske.net

Šta je plan "Svraka"?

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Njukasl i dalje nije pronašao trenera, Fonseka ostaje prvi kandidat, a sada se pominje i Rino Gatuzo. Međutim, ono što "Svrake" žele je trener Ajaksa Erik Ten Hag. Naime, Holanđanin je meta Saudijaca koji su spremni da mu ponude oko 13 miliona evra po sezoni, pravo bogatstvo i da ga učine trećim najplaćenijim menadžerom lige iza Gvardiole i Klopa. 

Očekuju da pokolebaju trofejnog trenera Ajaksa, ali on za sada odoleva, nije baš oduševljen da napusti "Kopljanike" i preseli se u PL, ima sumnje kada je tim Njukasla u pitanju.

Jedno od rešenja bi bilo da sa njim krene Mark Overmars kao direktor, ali za sada nema informacija da je Njukasl blizu takvog raspleta.

Namera novih vlasnika je da visokim plata privuku igrače. Tako recimo Marselu Brozoviću koji u Interu zarađuje oko 3.5. miliona evra nude duplo više, nešto što ni u snu ne može da dobije u Seriji A.

Slično je sa Osmanom Dembeleom kome ističe ugovor u junu i koji ne uspeva da se dogovori sa Barselonom, on bi u slučaju da se odluči za Njukasl mogao da računa na platu od oko 15 miliona evra. Ovo neće dobiti nigde, želi ga i Juventus, ali ova plata je za Italijane misaona imenica. 

Novac nije problem, ni ambicija vlasnika, ali sadašnja situacija na tabeli je takva da Njukasl mora da se usresredi na realne mete kako bi se pojačao i izbegao ispadanje. 

Prema tvrdnjama fudbalskih insajdera, klub smatra da neće moći da dovede najbolje igrače u naredna dva prelazna roka, ali da već na zimu moraju sa četiri ili pet pojačanja da stvore tim sposoban da izbegne ispadanje.

Recimo i to da će protiv Čelsija tim voditi kao i u Londonu u duelu sa Kristal Palasom Grem Džons, pomoćnik smenjenog Brusa. On je to zaslužio bodom na gostovanju. ali Njukasl nema nijednu pobedu, teško je da može nešto da izvuče u sudaru sa evropskim šampionom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke