Njukasl sveo spisak na tri trenerska imena, štoperski par u januaru poznat?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.10.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Moraće brzo da reaguju...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Njukasl je posle poraza od Totenhema ostao pretposlednji, situacija je sve teža, videćemo da li je Stiv Brus poslednji put sedeo na klupi "Svraka" u jučerašnjem porazu. I prošle nedelje je bilo govorkanja da neće voditi tim, odnosno da će na klupi sedeti njegov pomoćnik, ali je iskusni stručnjak proslavio 1000. utakmicu u karijeri.

Ipak, sada se čini da ništa ne može da ga spase do sledeće nedelje i utakmice protiv Kristal Palasa. "Orlovima" ide bolje, imaju sedam bodova, ako dobiju Njukasl pobeći će konkurentima u borbi za opstanak.

Brus nije smenjen jer nove gazde nisu uspele da nađu novog čoveka na klupi. Odbio ih je Brendan Rodžers, ali i Rafa Benitez. Što se Antonija Kontea tiče on teško da će preuzeti tim u toku sezone.

Kako tvrde engleski mediji, ostala su tri imena, Lučijen Favr, Frank Lampard i Stiven Džerard, menadžer Rendžersa. Međutim, male su šanse da ovaj treći pristane, iako je danas objavljeno da bi Saudijci najradije videti Stivi Džija na klupi.

Što se igrača tiče, već je kontaktiran Bajern i Niklas Zule će se verovatno preseliti u PL. Bajern je spreman da ga proda, igrao je kod Nagelsmana u 12 mečeva, ali teško da će imati veću minutažu, plus ima prevelike zahteve za novi ugovor. 

Drugi štoper koji gotovo sigurno stiže je engleski reprezentativac Tarkovski iz Barnlija. Njemu ugovor ističe u junu, navodno ima džentlmenski sporazum sa klubom da ga puste šest meseci ranije, kako bi nešto zaradili. Zule i Tarkovski bi bili veliki napredak u odnosu na sadašnje defanzivce, klub traži vezistu i centralnog napadača, svesni su da ne mogu na zimu da dovedu velike zvezde, ali potrošiće oko 80 miliona evra za "prvu pomoć" kako bi sigurno obezbedili opstanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke