Njukasl već bacio rukavicu Realu, 120 miliona na stolu, hoće li pobediti?

Autor: Boris Jovanović
subota 16.10.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Ovu ponudu Italijani će morati da razmotre...

@NUFC/Twitter
@NUFC/Twitter

Povezane vesti

Izgleda da će tokom leta novi veliki igrač na pijaci Njukasl odmeriti snage sa Real Madridom. Saudijci se spremaju da pošalju ogromne ponude širom Evrope, ali mnogi upozoravaju da oni i pored silnog novca ne mogu da pariraju velikim klubovima.

Hoće li se to videti na slučaju fantastičnog Federika Kjeze.

Naime, Juventus bi razmišljao ukoliko bi ponuda bila veća od 100 miliona evra, "Svrake" će to platiti bez problema, a Kjezu bi čekala verovatno tri puta veća plata od sadašnjih pet miliona po sezoni.

Ali, teško da će se Italijan koji je pominjan u vezi sa Čelsijem i Bajernom odlučiti za takav potez.

Real je nešto drugo.

Naime, oni su spremni da plate oko 100 miliona, ali bi deo transfera bio ili Azar ili Marko Asensio.

Jasna je namera Pereza da dovede mladu zvezdu, oslobodi se Belgijanca ili nezadovoljnog Španca, no teško da će ta varijanta proći. Juventus, osim u slučaju nepristojne ponude (to bi im možda omogućilo da vrate Pogbu u klub i dovedu Vlahovića) nema nameru da prodaje novu zvezdu svetskog fudbala.

Postoji i varijanta da Čelsi otkupi Azara (dakako za manju sumu nego što ga je Real platio, u pitanju je bilo 100 miliona), što bi otvorilo vrata Madriđanima za veliku ponudu za Kjezu i za novac koji bi privukao Italijana, tačnije za mnogo veću platu nego u Juventusu.

Situacija je takva da Kjeza traži povećanje plate od kluba koji je u finansijskim problemima, čak se priča da želi da bude izjednačen sa Dibalom koji će primati po novom ugovoru oko 10 miliona godišnje.

Ali, za tako nešto nema šansi, biće zanimljivo leto, u slučaju da zaista ponuda od 120 miliona stigne u Torino.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke