Noć kada je Darvin otkrio Liverpul!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 12.06.2022.
20:32
Izvor: Sportske.net

Kako je žreb spojio Nunjeza sa "crvenima" i odredio mu karijeru.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Napadač Benfike Darvin Nunjez dogovorio je sve oko prelaska u slavni Liverpul. Očekuje se da će urugvajski centarfor sutra i zvanično potpisati za "crvene" i postati najskuplji fudbaler u istoriji kluba.

Nunjez je napadač kakvog dugo nije bilo na "Enfildu", još od njegovog sunarodnika Luisa Suareza Liverpul nije imao pravog, klasičnog golgetera.

Briljirao je 22-godišnjak u dresu Benfike, postigao 34 gola na 41 utakmici u sezoni, odveo "orlove" u četvrtfinale Lige šampione i postao hit na fudbalskoj pijaci.

Upravo je u četvrtfinalu najprestižnijeg evropskog takmičenja Nunjez igrao protiv svog budućeg kluba, a revanš na "Enfildu" verovatno mu je odredio budućnost.

Igrao je sjajno Nunjez te večeri protiv favorizovanog Liverpula, postigao dva pogotka u remiju 3:3, ali je to bilo nedovoljno Benfici da prođe dalje, na sreću Urugvajca njegova partija oduševila je menadžera "crvenih" Jirgena Klopa i jednog od lidera tima Virdžila van Dajka, koji su posle utakmice brže bolje pohitali ka Nunjezu i ubeđivali ga da im se pridruži.  Dva meseca kasnije, Nunjez je prelomio i od sutra će deliti svlačionicu sa njima.

Liveprul će Benfiki za sjajnog centarfora platiti 64 miliona funti na ime obeštećenja i još 21 milion ukoliko Nunjez bude uspešan u "crvenom" dresu. Godišnja plata Nunjeza biće oko šest miliona funti, otprilike 120.000 nedeljno.

Transfer kakav nikada nismo videli na "Enfildu", videćemo kako će se Urugvajac snaći na najvećoj pozornici, deluje da je rođen za nju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke