Nova destinacija Uroša Račića biće Engleska?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 21.08.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Pregovara se o završnim detaljima saradnje.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Povremeni reprezentativac Srbije Uroš Račić (26) mogao bi da napusti Sasuolo koji se ove sezone takmiči u Seriji B.

Engleski i italijanski mediji pišu da je Račić na meti Vest Bromvič Albiona, te da srpski vezista veoma blizu selidbe u Čempionšip.

Navodno, Račić je već otputovao u Birmingem kako bi dogovorio poslednje detalje ugovora pronašao mesto stanovanja, pa se očekuje da ubrzo nakon toga nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i zvanično postane novi član "Begisa".

Za sada nije poznato hoće li se Račić zadržati u Birmingemu duže od jedne sezone, na koliko će zvanično važiti pozajmica, ali očekuje se da postoji opcija otkupa koja bi možda bila i obavezna.

Račić je posle staža u omladinskim školama OFK Beograda i Crvene zvezde zaigrao za prvi tim "crveno-belih", da bi jula 2018. postao novi fudbaler Valensije u transferu vrednom 2.200.000 evra.

Rođeni Kraljevčanin nije dobio previše prostora za igru na Mestalji, pa je vreme često provodio na pozajmicama, bio je član Tenerifea, Famalikaoa i Brage pre nego što ga je Sasuolo otkupio za 2.200.000 evra prošle sezone.

Račić je za reprezentaciju Srbije odigrao 12 utakmca, a bio je član selekcije koja je nastupila na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke