Nova sapunica i potencijalna bomba leta, Bernardo spreman na sve da ostvari san?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.07.2023.
19:10
Izvor: Sportske.net

Portugalac opet tema, ali teško izvodiva...

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Bernardo Silva želi u Barselonu i stopirao je sve ostale klubove, a Katalonci i Žorž Mendeš traže pravu formulu.

Kako je moguće da Barselona juri skupocena pojačanja kada je kasa prazna? Đerar Romero će očigledno i ovog leta dobro "drmati kavez" navijačima Barselone, koji su i zimus čekali Bernarda, kao i Mesija ovog leta, a upravo je ovaj novinar najuže pratio sapunice koje su se završile neslavno po Katalonce.

Ipak, Žorž Mendeš je takođe taj koji svim silama pokušava da omogući dogovor između Barselone i Mančester sitija, a ujedno je i Pep Gvardiola obećao Silvi da će mu olakšati ako izabere "Kamp nou". Međutim, Siti traži ogroman novac i ne prihvata pozajmicu, pa se postavlja pitanje kako je transfer moguć?

Navodno, Đoan Laporta je toliko uzbuđen zbog ideje da upari Gundogana i Silvu da je spreman na potencijalnu šokantnu i veliku prodaju. Kada se takve pominju, uvek je prvi u redu Frenki de Jong, ali to više nije opcija. Nije čak nemoguće da to iznenađenje bude Rafinja, koji je prilično skupocen na tržištu, a objektivno je plan B iza Osmana Dembelea. Ako se uzme u obzir da i Silva može da igra kao desno krilo, onda je njegov potencijalni transfer još više logičan. 

Osim toga, neophodno je da ode i Frank Kesi, za koga Barsa očekuje 20-25 miliona evra, što neće biti dovoljno za Silvin transfer. Osim potencijalnog odlaska od 70-80 miliona što bi mogao da bude Rafinja, uz Kesija, biće neophodno da odu i precrtani igrači poput Klemena Lenglea i Seržinja Desta koji su se vratili sa pozajmica, ali bi uskoro mogli da odu. 

Silva je spreman da čeka, ne do kraja avgusta, ali je izvesno da će dati Barsi šansu još dve do tri nedelje. Mendeš radi punom parom i u konstantnom je kontaktu sa Barsom i za sada je dao obećanje da će "pogurati" sve veze da pokuša da ostvari Silvin san i dovede ga na "Kamp nou".

Ovo sigurno nije izvestan transfer, ali je sasvim sigurno još jedna letnja sapunica u režiji Đerara Romera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke