Novi gazda Čelsija kreće darežljivo kao Roman - Jasno je koja je pozicija prioritet!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.05.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Priprema se teren za transfere!

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Novi vlasnik Čelsija Tod Boli spreman je da već ovog leta izdvoji 200 miliona funti za pojačanja ekipe, piše britanski "Telegraf".

Premijer liga je juče odobrila preuzimanje Čelsija od strane američkog konzorcijuma na čijem je čelu vlasnik Los Anđeles Dodžersa Tod Boli. Saga je okončana i Roman Abramovič je i zvanično ušao u istorijat ovog kluba, te nadolazi nova era.

Ruski oligarh je promenio percepciju fudbalskog tržišta otkako je 2003. godine preuzeo klub sa "Stamford bridža" budući da je imao enormna ulaganja u ekipu s kojom je osvajao dve Lige šampiona, pet Premijer liga i mnogih drugih trofeja.

Ništa slabije, barem za sada, ne planira da započne ni nova vlasniška struktura predvođena Todom Bolijem. On priprema ulaganje od 200 miliona funti u igrački kadar, što uključuje i novac od prodaje pojedinih fudbalera. Tu se misli na Markosa Alonsa, Hakima Zijeha, Tima Vernera i Kristijana Pulišića. Neko od njih sasvim izvesno napušta Čelsi.

Odlasci Antonija Ridigera i Andresa Kristensena jasno, stavljaju defanzivnu liniju kao prioritetnu za reorganizaciju. Čelsi već ima nekoliko imena na spisku od kojih je prvo štoper Sevilje Žil Kunde, tu je i dete Viljareala Pau Tores, zatim Joško Gvardiol, te Hose Himenez.

Dakle, uprkos velikoj promeni koju je Čelsi pretrpeo, ovaj letnji prelazni rok neće biti manje atraktivan i zanimljiv, što jasno govori o ambicijama koje imaju nove patrone.

Podsećamo, Tod Boli je sa svojim konzorcijumom izdvojio 4.25 milijardi funti kako bi otkupio Čelsi od Romana Abramoviča.

Bivši trener "plavaca" Žoze Murinjo bori se danas za svoj novi evropski trofej i može da postane prvi trener ikada koji je objedinio titule u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija. Njegova Roma će za protivnika imati Fejenord, a kvota je čak 2.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke