Novi trener Reala izrazio želju, neumorni vezista stiže na "Bernabeu"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.06.2018.
23:17
Izvor: Sportske.net

Kako španski mediji prenose, Lopetegi ga dobro poznaje i želi ga u redovima svoje ekipe.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Madridski Real je doživeo veliku promenu ovog leta, nakon treće uzastopne osvojene Lige šampiona Zinedin Zidan je odlučio da napustio klupu "Los Blankosa", dugo je Real tragao za njegovom zamenom, izbor je na kraju pao na Hulena Lopetegija, u tom trenutku selektora Španije.

Nekadašnji golman Reala i Barse je iza leđa FS Španije postigao dogovor sa "kraljevskim" klubom, pa ga je to koštalo selektorske pozicije na dan početka Mundijala.

Sada kada su se strasti smirile, Lopetegi počinje da razrađuje plan sa Florentinom Perezom za narednu sezonu, prva su na tapetu pojačanja.

Zidan nije bio zagovornik velikog trošenja na transfer pijaci, pa kako je otišao, Perez može da odreši kesu i ponovo dovodi najveće fudbalske zvezde u špansku prestonicu.

Pisali smo o tome da su prioriteti predsednika Reala golman Rome Alison i vezista Lacija i reprezentacije Srbije Sergej Milinković-Savić, više o tome OVDE.

Postaje sve jasnije da će ekipu napustiti Mateo Kovačić, koji želi da igra, a kako mu to neće biti omogućeno u Madridu usled velike konkurencije, najverovatnije će zatražiti transfer. Zainteresovanih itekako ima, više o tome OVDE.

Sada je Lopetegi izrazio želju da vezu pojača igračem po svom ukusu, a to je sjajni vezista meksičke reprezentacije Ektor Erera.

Ektor Erera Hector Herrera Timo Verner

Meksički list "Reforma" je prvi preneo informaciju da je Erera velika Lopetegijeva želja, vezista je blistao u pobedi nad Nemačkom na startu Mundijala, već par sezona igra na vrhunskom nivou u dresu Porta.

Upravo su na "Dragau" Lopetegi i Erera sarađivali, a sada bi ponovo mogli zajedno da rade i to u najboljoj evropskoj ekipi.

Erera ima 28 godina, Porto ga je 2013. godine platio 11 milona evra, a ima ugovor sa "Zmajevima" do kraja naredne sezone.

To olakšava posao Realu, "transfermarkt.com" procenjuje njegovu vrednost na 20 miliona evra, a s ozbirom na situaciju sa ugovorom sa portugalskim šampionom, Real bi mogao da ga dobije i za manje.

Treba dodati i da su Porto i Real dobro sarađivali u prošlosti, Real je iz njihovih redova svojevremeno doveo Pepea, Kazemiro je bio na pozajmici na "Dragau", gde se i afirmisao, a svojevremeno je i Danilo za oko 30 miliona evra "Zmajeve" zamenio "Los Blankosima".

Ovaj transfer ima puno smisla, videćemo da li će Perez ispuniti želju novom treneru i kako će to uticati na želju predsednika Reala da na "Bernabeu" preseli Milinković-Savića iz Lacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Friday, 22.06.2018
10:25

On je dobar igrac i cudi me da do sada nije presao u veci klub u jaci klub, ali nisam siguran da li je za Real.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 21.06.2018
23:35

Bolje ostaviti Ljorentea i Sebaljosa koji su domaći igrači nego kupovati rezervu od 28 godina.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 21.06.2018
23:26

Erera, Di Marija i Sulejmani, braca po usima i faci, narocito prva dvojica:-D

avatar
Anonymous Official
Thursday, 21.06.2018
23:20

Zahvalan igrac ali mislim da nema bas kvalitet za Real jos uz to kada pogledamo kakve Real ima vezne pa ne igraju ovaj nema tu sta da trazi