"Nuklearni scenario", "Mitar" slobodan na leto?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.04.2020.
11:02
Izvor: Sportske.net

Potez koji bi uništio engleski fudbal, ali pretnja je veoma jasna...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Gazde ekipa u Čempionšipu prete radikalnim potezom koji bi gotovo uništio engleski fudbal. Najbolja druga liga na svetu, kako je zovu traži novac kako bi preživela, u suprotnom povući će dramatičan potez.

Oni bi prestali da plaćaju igrače, istog dana, što bi značilo da klub ide u "administracijU", tačnije, prema engleskom zakonu svi zaposleni bi dobili otkaz, a igrači bi postali slobodni agenti.

Ovakve drastične mere su pritisak, potrebna je saglasnost svih klubova, pregovara se, jasno kasnije bi vlasnici otkupili klubove nazad, odnosno probali da ih otkupe, ali pitanje je šta bi bilo sa igračima.

Realno, malo njih bi našlo angažman u PL, ali oni najbolji, recimo Aleksandar Mitrović bi mogli da postignu dogovor sa nekim od drugih klubova, da li bi Fulam ovoliko rizikova?

Ovo je očajnički potez, pretnja koja bi mogla da postane stvarnost, klubovi bi bili kažnjeni sa 10 bodova svaki, ali ni to ne bi imalo značaj ako su jedinstveni. Priča se da bi dogovorili sa igračima lojalnost, ali ne možete očekivati da baš svi igrači to prihvate, niti da klubovi PL imaju skrupula, ili se čak pojave kupci iz drugih zemalja.

Baner


Sve ovo pokazuje u kakvom je stanju Čempionšip, jasno oni nemaju prihod od TV, većina se izdržava od ulaznica, ako bi se ovo desilo, igrači bi mogli da stupe u štrajk. I era post korone bi mogla da bude bolna, priča se da bi klubovi druge lige mogli da naprave dogovor o seleri kepu, smanjenju plata igrača, ali jasno je da fudbaleri neće na to pristati. Njihov argument je validan, nije isto za zvezde PL da se odreknu primanja i za igrače koji mnogo manje zarađuju.

Postoji nekoliko opcija, neka kompromisna rešenja, sve u svemu neće biti nimalo lako, ali propašću nižih liga, čitav sistem bi bio jednostavno urušen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke