O kako je dobro biti štoper, leto za transfere, naš "Bleki" deo karambola!

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.07.2022.
10:05
Izvor: Sportske.net

Štoper idu kao alva...

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Ovo leto, nema sumnje, ostaće upamćeno kao sjajno za štopere. I tek će biti, jer se figure brzo pomeraju. Poslednja informacija da će Kalidu Kulibali završiti u Londonu je samo početak, ono što bi moglo da usledi je pravi karambol.

Jer, Čelsi nije zadovoljan, podsetimo otišli su Ridiger i Kristensen kao slobodni igrači u španske divove, pa su "Plavci" morali da reaguju. Nije Senegalac poslednje pojačanje, jedan od dvojice, Ake iz Sitija ili Presnel Kimpembe iz PSŽ će takođe na "Stamford Bridž", možda i obojica, jer je Tuhel u Parizu radio sa odličnim štoperom.

I to nije sve u Engleskoj, Arsenal i Mančester Junajted se bore za Lisandra Martineza, argentinskog defanzivca iz Ajaksa. Ovaj niski centralni bek koji je sa svojih 1.75 dobio više vazdušnih duela nego najskuplji defanzivac sveta Megvajer će se verovatno pridružiti Englezu i možda i istisnuti iz tima na "Old Trafordu". Naime, prema poslednjim vestima za "Gunere" je 60 miliona previše, pa bi argentinski reprezentativac ipak trebalo da se pridruži Ten Hagu u "Đavolima".

I Totenhem se "ponovio", stigao je Lengle iz Barselone na pozajmicu, Francuz bi sa Romerom trebalo da čini štoperski tandem "Pevaca". O španskim velikanima smo pričali, Bajern pokušava da završi posao oko De Lihta, sa kojim imaju dogovor, Juventus i dalje tvrdi pazar, i sam tražeći zamenu. Izmakao im je Kulibali, najnovija ideja je fantastični Pau Tores iz Viljareala, ali njega će teško naterati da napusti rodni grad. Zato se Juventus okrenuo Bremeru iz Torina, koga želi i Inter. Razlog Intera poznat, privode kraju astronomski transfer slovačkog štopera Škrinjara u Pari Sen Žermen.

Osim Bremera, žele i našeg Blekija Milenkovića, o kome se raspitivao i Juve, pa nekadašnji štoper Partizana čeka, sada je na raskrsnici, cena je oko 15 miliona evra.

Milanu je izmakao Botman koji je otišao u Njukasl, Romanjoli, kapiten tima se preselio u Lacio i zvanično, pa iako se oporavio iskusni Kjaer, italijanski šampion traži još jednog štopera. Sada posle odlaska Kulibalija, u istoj poziciji je i Napoli, oni imaju spisak imena, od Senezija iz Fejenorda, preko našeg Milenkovića, ili reprezentativca Aćerbija iz Lacija, dok se od jutros i pominje Kim Min jae, reprezentativac Južne Koreje koji je odigrao dobru sezonu u Turskoj.

Kada sve saberete, ludnica. 

Ovog leta je zaista sjajno biti štoper...

Ako želite specijale o tome gde će završiti Ronaldo i Dibala, možete da se kladite na AdmiralBet, kvote su odlične. Naš tip je Dibala u Romi, Ronaldo u Čelsiju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke