Obamejang je priča i transfer dana, Dembele stavio tačku, KRAJ!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 31.01.2022.
21:06
Izvor: Sportske.net

Tri sata pre kraja prelaznog roka, izgleda da je sve poznato.

EPA-EFE/Phil Noble /
EPA-EFE/Phil Noble /

Povezane vesti

Pjer-Emerik Obamejang, ipak, prelazi u Barselonu!

Iako je Dejvid Ornstajn oko 17 časova potvrdio da je Arsenal odbio Barsinu ponudu, jer Katalonci nisu mogli da pokriju 50% njegove plate, došlo je do novog preokreta.

Isti izvor, tri sata  kasnije ponovo je potvrio da je dogovor blizu, jer je Arsenal dopustio Obamejangu da ode BESPLATNO! Dakle, Obamejang ima odvezane ruke da napusti Arsenal bez obeštećenja, ali se londonski klub tako rešio njegove ogromne plate od 350.000 funti nedeljno sve do juna 2023. godine. 

Arsenal verovatno nije imao mnogo izbora, Gabonac je svakako otpisan, a forsirao je svoj transfer samo u Barselonu i na kraju ga je dobio.

Treba naglasiti  da je ovakav način operacije omogućio Barsi i da ne zavisi od Osmana Dembelea, te da Obamejang može da primi minimalnu platu u okvirima fer-pleja, što je zbog Francuza i bio jedini kamen spoticanja.

Sve relevantni izvori potvrdili su da su u toku lekarski pregledi i očekuje se potvrda transfera tokom večeri. Obamejang će potpisati svakako ugovor samo do leta, ali će imati opciju da ostane do leta 2023. godine pod određenim i povoljnim uslovima. Obamejang je tako pokazao koliko mu je stalo da zaigra za Barselonu i da dokaže da i dalje nije za staro gvožđe.

Ubrzo, oko 21 čas stigla je i potvrda da je La Liga dozvolila Barsi da na ovakav način dovede Obamejanga, jer stiže kao slobodan igrač i može da prihvati minimalnu platu u potrebnim granicama!

A druga tema na "Kamp nou" - Osman Dembele. 

Oko 20 časova niotkuda se pojavila vest da Dembele ima ponudu Totenhema, da je Barsa prihvati, ali da je Francuz odbio mogućnost da zaigra za Sparse! Njegov plan i dalje je da ostane do leta i da potom lakše izabere pravu sredinu, kao slobodan i da pritom zaradi više novca. Navodno su njegove želje PSŽ ili Čelsi. 

Ipak, dolascima Ferana Toresa, Adame Traorea i Obamejanga, jasno je da će Dembele do kraja sezone biti na tribinama, što mu je Barsa odavno i poručila.

Podsetite se i lude priče koja se prethodno pojavila, Barsina alternativa bila je golgeter iz Čempionšipa!


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke