Od viška glava ne boli? Pep Gvardiola se ne bi složio, kako će izgledati Siti u novoj sezoni?

Autor: Boris Jovanović
subota 20.07.2024.
11:48
Izvor: Sportske.net

Poslednja sezona, šta je na meniju?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Mančester Siti je napravio prvi transfer leta, Savinjo je stigao iz Troe koja je deo Siti grupe. Očigledna je namera da Brazilcu bude pružena šansa, da je drugačije momak koji je sjajno igrao za Đironu bi verovatno ostao u Kataloniji i igrao Ligu šampiona. 

Na planu odlazaka, Gomez, Lajam Delap, Harvud-Bels su uneli novac u kasu, fudbalska škola radi punom parom, njihovi igrači iako bez šanse u prvom timu su skupi.

Ali, navijače zanimaju kupovine, na drugoj strani Gvardiola ima problem sa viškom ofanzivnih fudbalera. Pomenuti Brazilac će pojačati konkurenciju na boku, gde su Griliš i Doku. Englez je imao prosečnu sezonu, na kraju ostao bez mesta u reprezentaciji, pa će Belgijanac imati prednost, delovao je solidno u godini adaptacije. Bernardo Silva i Foden nisu upitni, ali priče o prodaji Griliša koji je tu najslabija karika jednostavno su nerealne. Ima ogromnu platu, plus niko neće dati stotinak miliona koliko je uloženo u njega kada je došao iz Vile.

U napadu, Alvarez gleda ka Atletiku ili eventualno Pari Sen Žermenu jer mu se ne sedi na klupi dok čeka šansu umesto Halanda. I to je problem, Atletiko je nudio Feliksa u zamenu, što "Građani" neće ni da čuju. Suma je oko 80 miliona evra, samo utihnulo je interesovanje iz PSŽ. I da proda Alvareza, Pep će morati na pijacu po napadača, onog centralnog, pitanje je da li bi to bio Dani Olmo čija klauzula u ugovoru od 60 miliona ističe sutra.

Nisu samo ofanzivne muke prisutne. Najslabija je karika Rodrijev partner, Kalvin Filips to nije, i dalje postoji šansa da se preseli u Everton, a prva meta Sitija je Bruno Gimaraeš. Bio bi idealan parner najboljeg igraču EURO, no Saudijcima iz Njukasla ne pada na pamet da ga puste osim za neku ludu sumu. Njima iznad glave visi i pretnja menadžera Haua da će napustiti sever i preuzeti kormilo reprezentacije ako ga ne podrže u prelaznom roku. 

U veznom redu verovatno odlazi Mateo Kovačić, Murinjo i Fener su opcija za iskusnog Hrvata. Kako se priča od odlaska golmana Edersona u Saudi Arabiju nema ništa, klub će mu povećati platu kako bi se približio ponudi Arapa. U fudbalski "El-Dorado" bi mogao da ode De Brujne, ali i to je na dugom štapu, bila bi potrebna zaista neverovatna ponuda. Mada, ako bi taj novac mogli da ulože u Gimaeaeša nije nemoguće.

Na listi za odlazak je i Kanselo, koji bi mogao da se vrati u Italiju.

Pep bi da smanji broj igrača, ali i da dovede pojačanja. Ni mesto Kajla Vokera zbog godina nije sigurno, ali ako on prihvati ponudu iz Saudi Arabije onda bi Kanselo bio siguran.

Sve u svemu, ovo bi u poslednjem Pepovom transfer letu moglo da bude čišćenje terena za potencijalnog naslednika, a primetna je želja kluba da se oslobode nekolicine igrača sa jakim ugovorima, promene lice ekipe, ali i eventualno odstrane nezadovoljne. 

Siti inače u utorak igra protiv Seltika na američkoj turneji, takođe preko bare ih čekaju Milan, Barsa i Čelsi. U drugoj nedelji avgusta je "Komjuniti šild" protiv gradskog rivala Junajteda, a sezonu u PL otvaraju gostovanje na "Stamford Bridžu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke