Odbio Arsenal zbog Barse, Katalonci dobijaju na popustu pravu zamenu za Busketsa?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.07.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Barsa ima prvenstvo prolaza...

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Niko Vilijams je meta broj jedan, a broj dva - Mikel Merino.

Kako je preneo pouzdani Relevo, Barsa je već kontaktirala Merina i dobila pozitivan odgovor, ali i nakon što je Hansi Flik dao zeleno svetlo za njegov transfer. Takođe, vredi istaći i da je Merino privremeno odbio Arsenal jer želi da sačeka rasplet pregovora sa Barselonom.

Međutim, i Atletiko Madrid ozbiljno pritiska Merina pošto da Dijego Simeone želi, baš kao i Hansi Flik.

Nemac smatra da Merino može da bude idealno pojačanje jer pokriva nekoliko pozicija, odnosno može kao zadnji vezni da igra i u formaciji 4-2-3-1 i 4-3-3, ali može da bude i "osmica" u drugo pomenutom sistemu. 

Merino je ušao u poslednju godinu ugovora, Real Sosijedad je svestan da je ovo njegova šansa za veliki transfer i samim tim Barsa veruje da može da ga dobije za samo 20 miliona evra.

Merino je u idealnim godinama, ima 28 i još nekoliko sezona u nogama, a poseduje ogromno iskustvo u La Ligi, pošto je član Real Sosijedada još od 2018. kada je stigao posle neuspele epizode u Njukaslu, iz kog je išao i na pozajmicu u Borusiju Dortmund.

Visok je 189 centimetara, fizički je snažan i odlično se snalazi sa loptom i krasi ga odlična organizacija igre, te u Barseloni veruju da je on idealan zamenik za Serhija Busketsa, pošto je Oriol Romeu ipak bio nedovoljno kvalitetno rešenje prošlog leta.

Niko Vilijams ima klauzulu od 58 miliona, a ako Barsa dovede i Merina za još 20, zaista će za sam 78 dobiti dva odlična pojačanja pred novu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke