Odlučeno je, Barsa za "siću" otkupljuje jednog od najboljih, i to je tek početak!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 30.11.2023.
08:19
Izvor: Sportske.net

To je to...

EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ
EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ

Povezane vesti

Žoao Kanselo je položio ispit, što je bilo i očekivano i Barselona će ga otkupiti od Mančester sitija.

Novinar Rožer Toreljo otkrio je danas da će Barselona obavestiti Siti o nameri za otkup Portugalca i da se očekuje da pregovori budu završeni pre kraja sezone. 

Kanselo je stigao na pozajmicu poslednjeg dana prelaznog roka bez obaveznog otkupa, ali se načelno znalo da će Barsa hteti da ga kupi 2024. kada se finansijski stabilizuje.

Portugalac je bio najbolji akter u pobedi nad Portom, igra doslovno svaku utakmicu i definitivno je najbolji bek u Ćavijevoj ekipi, usput, jednako kvalitetno igra i po levoj strani. 

Spekuliše se da je Siti spreman da ga pusti za samo 25 miliona evra, što je zaista i više nego povoljna suma za jednog od najboljih bekova Evrope.

Kanselo ima 29 godina i sa svojom neverovatnom fizičkom spremom još ko zna koliko dobrih sezona. Lekarski tim Barselone redovno dostavlja svoje izveštaje stručno štabu, a Kanselo je tamo ocenjen kao igrač koji se ne umara i čiji je proces brzine oporavka ubedljivo najbolji. 

S druge strane, trenutno su znatno manje šanse da Katalonci otkupe i Žoaa Feliksa. Portugalac je odigrao nekoliko dobrih partija, ali je ipak preskup, Atletiko traži barem 70-80 miliona, što je zaista previše za katalonski klub.

No, Barselona i dalje ima jasan i veoma dobar plan. Ideja je da pored Kansela bude dovede elitni zadnji vezni i da će to bili - Martin Zubimendi ili Džošua Kimih.

Zubimendi je prva želja Ćavija Ernandesa, a njegova klauzula je 60 miliona evra i ako igrač bude želeo da ode, Real Sosijedad neće moći ništa. 

Isto je i sa Kimihom, koji nema otkupnu klauzulu, ali na leto ulazi u poslednju godinu ugovora, te će Bajern biti primoran da ga proda ukoliko Nemac zatraži transfer. Nije tajna da je Ćavi njegov idol i da se odavno spekuliše o njegovom transferu  u Kataloniju. 

Uz to, ne treba zaboraviti da stiže Vitor Roke, i to već u januaru, kao konkurencija Robertu Levandovskom, dok ukoliko ne ostane Feliks, očekujte da Barsa krene po krilnog napadača, pominje se Savio iz Đirone, koji je eksplodirao ove sezone, no, ofanzivna pojačanja su i dalje nekako u magli...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke