Ogledalo Barsinog stanja, Ćavi dobio igrača koji mu je bio tek SEDMI izbor?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.07.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Realnost je takva...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona je danas završila i četvrto letnje pojačanje, pošto će do kraja dana biti ozvaničen transfer Oriola Romeua iz Đirone.

Za one koji ne znaju, u pitanju je polaznik "La Masije", koji je kod Pepa Gvardiole stasao u Barseloni B i potom takođe kod njega debitovao u prvom timu, ali nikada nije dočekao šansu pored Serhija Busketsa. Ipak, odlaskom Busketsa nakon punih 15 sezona, usled katastrofalne finansijske situacije, Barsa je bila primorana da dovede upravo Romeua za 4,5 miliona evra uz odlazak Pabla Torea na pozajmicu u suprotnom smeru.

Ono što je posebno zanimljivo danas, jeste podsetnik na informacije Đerara Romera, katalonskog novinara, koji je pre nekoliko nedelja objavio Ćavijevu listu potencijalnih zamenika za Busketsa na kom je Romeu bio tek - SEDMI! 

Romero je 25. maja na Tviteru napisao da Ćavijeva lista prioriteta za poziciju zadnjeg veznog izleda ovako: Martin Zubimendi, Sofijan Amrabat, Ngolo Kante, Ruben Neveš, Gvido Rodrigez, Artur Vermeren, pa tek onda - Oriol Romeu.

Nažalost, ovo je pokazatelj Barsine realnosti i posledica katastrofalnog vođenja kluba prethodne uprave od čega se Katalonci još uvek oporavljaju i traže jeftina rešenja kako bi ostali takmičarski jaki. 

Ne treba zaboraviti da su i Ilkaj Gundongan i Injigo Martinez stigli kao slobodni igrači, po isteku ugovora, baš kao što su prošlog leta Andreas Kristensen, Frank Kesi i Markos Alonso. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke