Okončano, Aleksić je Sanderlendov

Autor: Filip Rodic
subota 31.08.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Iskusiće čar engleskog fudbala.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Mladi srpski fudbaler Milan Aleksić novi je igrač Sanderlenda, saopštio je engleski klub.

Nakon Mihaila Ivanovića, koji je zadužio dres Milvola, još jedan mladi srpski fudbaler je u smiraj prelaznog roka pronašao angažman u Engleskoj.

Milan Aleksić je iz kragujevačkog Radničkog prešao u Sanderlend, sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine, uz opciju jedne dodatne. Posle Superlige Srbije, imaće priliku da se dokaže u Čempionšipu, drugom rangu engleskog fudbala.

Mladi vezista je karijeru započeo u Partizanu, pre nego što je 2023. godine prešao u Radnički 1923. Nedavno je postigao gol u oba duela sa barskim Mornarom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Milan Aleksić je neverovatno talentovan mladi igrač, koji je na rubu reprezentacije. Cenimo njegovu kreativnost i svestranost, ali razumemo da ćemo morati da budemo strpljivi dok se prilagođava novoj zemlji i novom klubu. Iako nećemo žuriti sa angažmanom, njegov dosadašnji napredak i talenat znače da čvrsto verujemo da može postati važan igrač za Sanderlend u budućnosti", navedeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Kako prenose beogradski mediji, Radnički je zaradio oko 3.000.000 evra fiksno, a sa bonusima bi vrednost transfera trebalo da naraste i do 3.800.000 evra. Kragujevčani su zadržali i određene procente od naredne prodaje.

Sanderlend je fudbalski ponos severa Engleske, mada poslednjih godina grca u problemima. Ispao je iz Premijer lige u Čempionšip 2017, a godinu kasnije čak i u Ligu 1 - treći rang engleskog fudbala. Bio je i na pragu bankrota, ali se izvukao i pretprošlog leta vratio u Čempionšip. Odlično je ušao u novu sezonu, pošto je prvi na tabeli posle tri kola sa maksimalnim učinkom.

Mihailo Ivanović i Milan Aleksić su na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za utakmice protiv Španije i Danske na startu Lige nacija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke