Otkriveno, Solskjer "uštedeo", sad ima 200 miliona, stižu tri ogromna pojačanja?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.05.2021.
09:53
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted spreman za napad na titulu?

EPA-EFE/Oli Scarff
EPA-EFE/Oli Scarff

Povezane vesti

Mančester Junajted se sprema za završnicu sezone, tačnije finalni meč LE, prilika je da osvoje trofej, da se Solskjer i kao trener upiše u istoriju kluba.

Ali, naredna sezona bi mogla da bude ključna, priča se da će njegovim željama biti udovoljeno, odnosno da će mu klub dati širok budžet kako bi stvorio tim spreman da preotme titulu od Sitija.

Šta traži Junajted?

Pre svega rezervnog golmana, izgleda da su dobili trku sa Liverpulom, i da će Tom Hiton iz Vile stići na "Old Traford". To drugim rečima znači da bi David De Hea trebalo da napusti klub. Mendeš radi na transferu, priča se o Romi, ali s obzirom na njegovu platu, Junajted bi sigurno morao da mu isplati odštetu, kako bi Španac posle deceniju napustio Englesku.

Mnogo važnije je pitanje štopera. 

Naime, nekoliko imena je na meniju, prvo je stara želja, Rafael Varan koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Realom. Madriđani planiraju da ga prodaju, ali dva kluba se razilaze oko cene. Junajted je spreman da plati 50 miliona za francuskog štopera, Perez traži 70. Ipak, veruje se da bi klubovi na kraju mogli da se nađu negde na polovini, čime bi pitanje štopera trebalo da bude rešeno. Alternativa je Kulibali iz Napulja, ovo je poslednja šansa za De Laurentisa da zaradi novac na senegalskom štoperu koji je odigrao mnogo slabiju sezonu od prethodnih i cena mu je pala. Pominje se i naš Milenković, Solskjeru nije problem da plati 30 miliona evra za Blekija, ali kako rekosmo, par igrača imaju prednost.

Oživela je inicijativa oko Džejdona Sanča. Junajted će navodno smanjiti cenu tako što bi Lingarda ubacio u sporazum. On je odigrao strašnu sezonu u Vest Hemu, potpuno se rehabilitovao i sada na "Old Trafordu" žele da ga iskoriste kao kusur za odličnog engleskog reprezentativca.

Prošle godine Dortmund je zacepio sumu od 120 miliona za Sanča, sada bi mogli da pristanu na 70 i dodatak u igraču...

Čeka se sudbina Pogbe. U klubu ga ubeđuju da potpiše novi ugovor, nema za sada odgovora, ali Junajted ovo mora brzo da reši. Ako bi uspeli da ga prodaju, odnosno ako mu Rajola nađe klub, "Đavoli" bi se ustremili na Džeka Griliša iz Aston Vile. Ali, postoji problem, Pogba zarađuje ogroman novac, navodno traži 25 miliona ako negde ode, to niko neće platiti, čak ni da pristane da se preseli u PSŽ. Real otpada, Juventusu bi smanjio cenu, ali oni nemaju ni izbliza taj novac. Na "Old Trafordu" ne žele da rizikuju i ostanu bez obeštećenja u narednih 12 meseci, ali ne pitaju se ništa. Pogba ima vremena, ko zna, ako klub pojača ponudu za novi ugovor i dovede velika pojačanja, možda prelomi i ostane.

U svakom slučaju, Solskjeru će na raspolaganju biti blizu 200 miliona evra za pojačanja i on bi mogao da ih utroši na dva ili tri igrača koji će značajno pojačati tim. Ne mora da traži napadača, potpis Kavanija znači da neće ni probati da dovedu preskupog Kejna, ili Halanda, jasna je namera Solskjera da pojača ostale linije tima.

Sa Varanom, Sančom i eventualno Grilišom, to bi bio tim spreman da baci rukavicu Gvardioli...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke