Oni su najskuplji na svetu, a narednog leta mogu da idu za NULA evra! Koga će boleti glava?

Autor: Ivan Cvetković
petak 03.09.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

Klubovi polako prave planove za sledeći prelazni rok, mnoge će zaboleti glava od gubitka...

 EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Prelazni rok u najjačim evropskim ligama je završen, tu i tamo “pukne” poneka bomba poput Miralema Pjanića koji se juče preselio u Bešiktaš, ali to bi uglavnom bilo to od ovog leta.

Teško da bi naredno leto moglo da nadmaši ono u kojem su i Leo Mesi i Kristijano Ronaldo promenili klubove, ali to ne znači da ćemo ponovo videti neke neverovatne transfere. Posebno će zanimljivi biti fudbaleri kojima ugovori ističu na kraju sezone, pa je ovo dobra prilika da vidimo koji su to najskuplji prema proceni specijalizovanog sajta Transfermarkt.

Marselo Brozović (28)

Hrvatski vezista broji već šestu godinu u Interu za koji je već odigrao blizu 250 mečeva. Treneri su se menjali, ali on je nekako uvek dobijao poverenje na terenu. Sada je ušao u poslednju godinu ugovora što je privuklo i Jirgena Klopa koji bi ga rado video u Liverpulu. Vezista traži veću platu od “neroazura”, Englezima takav zahtev ne bi trebalo da bude problem...


Lorenco Insinje (30)

Kada ste pod patronatom Aurelija De Laurentisa ne možete biti baš načisto sa svojom budućnošću, čak ni kada ste kapiten Napolija. Umelo je da bude trzavica na relaciji Insinje – Napoli, pa se ovog leta glasno govorilo i o odlasku u Inter. “Neroazuri” sigurni neće biti jedini zainteresovani za novopečenog prvaka Evrope, ranije su se spominjali i klubovi iz Premijer lige i Primere.

Osman Dembele (24)

Barselona je kupovinom Dembelea trebalo da reši poziciju krilnog napadača na duže staze, ali su povrede i ne naročito sportski život omeli Francuza da pokaže svoj talenat. Kojeg sigurno ne manjka, to govori i činjenica da Katalonci uveliko rade na produžetku saradnje sa 24-godišnjim reprezentativcem “galskih petlova”, sve u nadi da će u narednim godinama konačno opravdati visoka očekivanja.

Paulo Dibala (27)

Odlaskom Kristijana Ronalda, Juventus očekuje od Dibala da preuzme ulogu lidera ekipa na terenu, barem kada se radi o ofanzivi. Argentinac igra dosta promenjivo, ulazi u poslednju godinu ugovora, ali mu “bjankoneri” veruju i pregovori sa njim uveliko traju. Situaciju će sasvim sigurno pratiti praktično svi veliki evropski klubovi, ako podigne formu eto Juveu potencijalnih problema.

Frank Kesi (24)

Čelsi je doveo Saula Nigeza što je sasvim sigurno obradovalo navijače Milana. Razlog je upravo Frenk Kesi koji je bio na meti londonskih “plavaca” već mesecima. Momak iz Obale Slonovače je pokazao kvalitet u Seriji A, sada će imati priliku da se dokaže i u Ligi šampiona. Dobrim igrama u elitnom takmičenju bi skrenuo  na sebe pažnju i ostalih klubova na Starom kontinentu.

Pol Pogba (28)

Priča o odlasku Pogbe iz Mančester junajteda nije novost, ali sada je tu i novi trenutak – činjenica da mu na kraju sezone ističe ugovor. Real Madrid ne krije svoju nameru da ga dovede, Florentino Perez bi ga rado video u Madridu i tako ga eventualno spojio sa Kilijanom Mbapeom i Erlingom Halandom. Bili bi to treći “Galaktikosi”, navijači sasvim sigurno neće imati ništa protiv…

Ansu Fati (18)

Šta je uradila Barselona u proteklom prelaznom roku, o tome će se još dugo pričati, naravno u negativnom kontekstu. Doduše, sve je zakuvao Đozep Bartomeu koji je Laporti ostavio ogromne dugove i kratkoročne ugovore sa talentovanim fudbalerima poput Fatija koji je nakon odlaska Mesija zadužio kultnu “desetku”. Barsa će morati da se “otvori” kako bi zadržala polaznika La Masije.

Leon Gorecka (26)

U poslednju godinu ugovora ulazi i reprezentativac Nemačke Leon Gorecka. Nekadašnji član Bohuma se etablirao kao jedan od lidera novog Bajerna koji mu uskoro sprema i novi ugovor. U toku prošle sezone šuškalo se o njegovom nezadovoljstvu, ali je dolazak Julijana Nagelsmana dodatno ugasio “požar”. Očekuje se produžetak saradnje sa Bavarcima uz mnogo bolje uslove.

Pedri (18)

Kada smo već kod Barsinih problema… Mučeni Pedro je prošle sezone odigrao neverovatne 72 utakmice, pa je na potencijalno ugrožavanje zdravlja upozorila čak i Marka. Situacija sa njim je ipak dobra budući da Barselona ima opciju da automatski produži saradnju sa njim do leta 2024. godine. Treba očekivati i značajniju povišicu imajući u vidu sve veću važnost Pedrija u klubu, ali i reprezentaciji Španije.

Kilijan Mbape (22)

U najskupljoj transfer sagi ovog leta ste već dovoljno čuli. Jasna je namera Mbapea da na kraju sezone napusti Pari Sen Žermen i stigne u Real Madrid. To ne kriju ni dve strane, ali Parižani i dalje veruju da će u toku sezone naterati reprezentativca Francuske da ostane u rodnom gradu. Međutim, u to ne veruju ni najverniji fanovi vicešampiona zemlje, pa će se “vlažni snovi” Florentina Pereza izgleda ostvariti.

I tu nije kraj atraktivnim imenima koji bi narednog leta mogli da promene klub. Lorenco Pelegrini, Andrea Beloti, Geret Bejl, Isko, Huan Kvadrado, Luis Suarez, Džejms Rodrigez i Luka Modrić su takođe fudbaleri kojima ugovori ističu na kraju sezone.

Od Srba, tu su reprezentativci Filip Đuričić, Andrija Živković, Miloš Veljković, Mile Svila, Mihailo Ristić, nekadašnji kapiten “orlova” Aleksandar Kolarov, Adem Ljajić…

Naravno, to ne znači da će svi napustiti svoje aktuelne klubove, ali zakuvaće se u jednom trenutku, u to ne sumnjamo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke