Opcije pred Klopom - Belgijski kralj sredine ili španski vojnik?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.07.2021.
10:32
Izvor: Sportske.net

Traži se pojačanje u vezi.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop razmatra opcije u veznom redu za narednu sezonu.

Nekoliko imena je bilo aktuelno, ali sada su u prvom planu samo dva. Otpali su Renato Sančes i Florijan Nojhaus, barem u ovom trenutku, a "isplivali" Raul Nigez i od skora Juri Tilemans.

Navodno, Nigez je velika želja Liverpula i definitivno bi dobili pouzdano rešenje koje bi zamenilo Žoržinja Vajnalduma, ali prva ponuda od 35 miliona evra je odbijena od strane Atletiko Madrida. Jedan od Čolovih omiljenih vojnika nije u provm planu temperamentnog Argentinca za narednu sezonu posebno nakon dolaska Rodriga de Paula.

S druge strane, Tilemans je neko od koga umnogome zavisi igra Lestera. Njegova kretanja je najčešće vezana za centralni deo terena, pravi box-to-box fudbaler koji bi svojim radom mogao da nadomesti Vajnaldumov odlazak. Međutim, njegova cena je oko 75 miliona evra, što Liverpul u ovom trenutku nije spreman da plati. Tilemans ne bi imao ništa protiv da se preseli na "Enfild", ali realnost deluje drugačije.

Nisu imali izlaznih transfera koji bi im napunio kasu, a usput su platili 40 miliona za Ibrahimu Konatea koji je zalog za budućnost u poslednjoj liniji. Stoga je realnija opcija Saul, ukoliko uopšte Jirgen Klop dobije odobrenje kluba da posegne za njim po ceni koju zahteva Atletiko, a "crveni" s onom prvom ponudom nisu daleko od toga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke