Osipa se već viđeni šampionski tim PSV Ajndhovena - Odlazi bitan šraf?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.01.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Od borbe za titulu do bitke za opstanak.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbaleri PSV iz Ajndhovena hitaju ka tituli šampiona Eredivizije iako su u prošlom kolu po prvi put kiksnuli u ovoj sezoni nakon 18 vezanih pobeda.

Gostovanje Utrehtu bilo je kobno po tim Petera Boša koji sada ima 10 bodova više od drugoplasiranog Fejenorda.

Igraju zaista dopadljiv i dominantan fudbal što ih je dovelo i do osmine finala Lige šampiona gde se sastaju sa Borusijom Dortmund. Međutim, to dovodi i do interesovanja brojnih klubova za njihove igrače, a jedan od onih koji je na pragu odlaska, pomalo iznenađujuće budući da ima priliku da načini velike uspehe sa klubom ove sezone, jeste Jorb Fertesen.

Belgijski krilni fudbaler rođen 2001. godine odigrao je 25 utakmica ove sezone u svim takmičenjima i jedan je od važnijih članova ekipe sa "Filips stadiona". On je ponikao u Vesterlu, da bi potom učio kroz akademiju PSV. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Union San Žiloazu.

Sada se govori da je dogovorio saradnju sa Union Berlinom do leta 2028. godine, ali trebalo bi da ostane u Ajndhovenu i u narednim danima. Izričit je bio da pomogne ekipi u sutrašnjem Kup meču protiv Fejenorda i nakon toga bi trebalo da krene put prestonice Nemačke.

Union Berlin se bori za opstanak u Bundsligi sa 14 osvojenih poena, što je tri više od zone ispadanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke