Otkrivena ponuda Parižana, Laporta spremio kontraudar, čeka se Mesi!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.04.2021.
10:14
Izvor: Sportske.net

Rat je i zvanično počeo.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Kada Marselo Bečler izađe sa nečim u javnost, onda to ima posebnu težinu.

Novinar koji je prvi plasirao ekskluzivu leta 2017. godine da Nejmar želi u PSŽ, otkrio je kasno sinoć i ponudu Parižana za Lea Mesija.

Prema njegovim informacijama, PSŽ sprema astronomsku ponudu, za koju se samo zna da će finansijski biti "daleko unosnija od Barsine", i to na ugovor 2+1. Odnosno do leta 2023. godine uz opcioni produžetak do 2024, kada će Leo napuniti 37. 

Takođe, Bečler otkriva da PSŽ uverava Mesija i svojim daleko jačim sportskim projektom od Barsinog, kao prošlogodišnji finalista Lige šampiona i trenutno polufinalista. 

Ipak, on ističe da Leo trenutno ne želi da sluša ponude, jer hoće da se fokusira na napad na titulu i duplu krunu u Španiji, što je donedavno bila misaona imenica.

Istovremeno, drugi izvori iz Španije otkrivaju da je Đoan Laporta spremio kontraudar. Navodno, Laporta je blizu dogovora sa jednim investitorom koji bi finansirao Barseloni astronomskih 500 miliona evra čime bi Katalonci mogli da pokriju tri stvari. Prva je da zadrže Lea Mesija, druga da dovedu mega pojačanja i treća da pokriju deo gorućih dugovanja prema bankama. 

Laporta je uveren da će Mesi ostati ako mu obeća jak sportski projekat već od sledeće sezone, a to znači imena poput Erika Garsije i Kuna Aguera, koji bi došli bez obeštećenja i za kraj ono najbolje  - Erling Haland ili Nejmar. Da, Brazilac je i dalje opcija za Barsu, a to dolazi istog dana kada je Nejmar pred novinarima rekao da je u Parizu srećniji nego ikad, ali mnogima smeta što još uvek nije potpisao ugovor, koji mu odavno stoji na  stolu. 

Navodno, Nejmar je dobio obećanje iz Barselone da će Laporta krenuti po njega ako ne produži ugovor, a ključ u celoj priči bi mogao da drži upravo Mesi. Ako Argentinac odluči da ostane, i ako Mbape završi u Realu, Nejmar bi mogao da se pokoleba i da poželi da i on bude deo novog spektakularnog "El klasika". 

Što se Halanda tiče, stvar je jasna - Norvežanin je papreno skup, uz to i Mino Rajola traži ogromne bonuse za njegov potpis. Ipak, ako Barsa dobije 500 miliona evra investicije, Laporta će učiniti sve da ga dovede. Ili njega ili Nejmara. Uz Aguera, Garsiju i trenutni tim, nema dileme da bi Leo dobro razmislio pre konačne odluke...

Sve u svemu - PSŽ kreće po Mesija, Barsa uzvraća ponovnim koketiranjem sa Nejmarom, žurka može da počne!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke