Otkriveno - Kako se Zidan oslobodio Jovića! Luku hteo još jedan bivši klub!

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.01.2021.
12:41
Izvor: Sportske.net

Luka je od leta bio na marginama, a jasno je posle svega što se desilo da bi teško dobio priliku i da je bio spreman. Jer, Zidan je samo sproveo odluku koju je davno doneo...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Zidan je isterao svoje. Naime, Luka Jović je u Ajntrahtu i za njega je priča do leta završena. Mnogi kažu i posle toga, ako Francuz ostane na klupi.

Naime, informacije tokom čitave jeseni govore da je trener bio nezadovljan ostankom Jovića, da je želeo da ga proda letos i zadrži Borhu Majorala, ali nije uspeo jer je povremeni španski reprezentativac želeo negde gde će igrati standardnije.

Poznato je da Zidana teško naterate da promeni mišljenje, Bejl je samo jedan primer, nije i jedini, pa je jasno iz ove perspektive da Luka nije imao šansu. On je posle uloženih 60 miliona prvo dobijao šansu na kašičicu, i sam sebi je otežao nekim postupcima, ali mnogi smatraju da je, i da je igrao bolje, prosto osuđen da bude u senci Zidanovog senatora Benzeme.

Sada se vratio u Nemačku, u Ajntrahtu je dao 27 golova u 48 mečeva, prilika je da pokaže koliko vredi. Kada se pogleda ova sezona igrao je svega 275 minuta i dao jedan gol.
Ni Marijano koji je češće davao golove nije imao prostor da igra, njemu ni gol protiv Barse prošle sezone nije otvorio vrata tima, jer je Zidan ostao pri svome, Marijano i Jović nisu alternative.

Marijano je odbio Benfiku koja je ponovo želela Jovića ali je njegovih (sa smanjenjem, 4 miliona po sezoni bilo previše za Orlove).
Na kraju, priča je završena, iz ove perspektive, osim ako ne eksplodira, Luka žće teško dobiti pravu šansu. Mnogi navode primer Morate koji je odigrao sjajne dve sezone za Juve, morao po slovu ugovora da se vrati u Real, ali ni tada nije bio čovek u koga je klub imao poverenje.

Za Jovića, ovo je svakako najbolje rešenje, sigurno je jedno, da će imati više minuta. Sada je sve na njemu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke