Otrovne strelice iz Madrida, Barsa prodaje najskupljeg?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.11.2021.
09:15
Izvor: Sportske.net

Senzacionalna vest, koliko i tačna?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Frenki de Jong bi mogao da napusti Barselonu?!

Ovu vest plasirao je Hose Alvarez, novinar čuvene emisije "El Čiringito" naklonjene Real Madridu i često sklone senzacionalizmu.

Hose Alvarez je inače umeo da bude veoma pouzdan, naročito letos, jer je izuzetno blizak prijatelj sa Kunom Aguerom. Za razliku od ostalih autora  ove emisije, koji neretko plasiraju "patke", Alvarez je vremenom ipak stekao status proverenijeg izvora i baš zbog toga u Kataloniji strahuju zbog ove informacije.

On je otkrio da i De Jong, kao i svaki drugi igrač, kreće od nule kod Ćavija i da će od njega zavisiti status svakog igrača. 

Ono što dodatno potpiruje vatru jeste da su ove sezone eksplodirali Gavi i Niko Gonzales, Pedri je već "stari" dragulj, dok je Ćavi podvukao da će Buskets biti centar njegove ekipe. To znači da će De Jong za razliku do sada morati da se pomuči za mesto startera.

Takođe, Alvarez je  dodao da u klubu znaju da bi prodaja De Jonga mogla da donese ogroman novac, što je potencijalno presudni faktor u čitavoj priči. De Jong je prema proceni Transfermarketa najvredniji igrač  Barselone, jer ga  specijalizovani portal procenjuje čak na 90 miliona evra, sledi Pedri sa 80 i Ansu Fati sa 60.

Ipak, za ovakve senzacije je još uvek rano. Ćavi još nije ni debitovao, a De Jong je i dalje odličan fudbaler koji se odlično uklapa u Barsin stil. Takođe, Buskets ulazi u finiš karijere i nije realno da Barsa dopusti da na leto proda De Jonga, a kapiten sledeće godine puni 34 godine. 

No, ovo će svakako biti povod za glasine i dodatni pritisak na Holanđanina koji je ove sezone u blagom padu forme, ali takva je i čitava ekipa Barse. 

Čeka se Ćavijev efekat, da vidimo kako će uticati na De Jonga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke