Ove zvezde i dalje traže klub – prvaci sveta, miljenik “delija” i nemačko čudo od deteta!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.09.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

Za veoma poznata imena prelazni rok još uvek traje.

EPA/MOHAMED MESSARA
EPA/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Juče smo ispratili ludu završnicu prelaznog roka koji je doneo tektonske poremećaje širom sveta. Retko ko je očekivao da će klubove promeniti dvojica najboljih fudbalera u 21. veku, mnogi su očekivali i “bombu” u belom delu Madrida, ali to se nije desilo.

Sada je priča o selidbama završena za najveći deo planete, ali ne i za fudbalere koji su bez ugovora. Oni mogu da pojačaju bilo koji klub u svakom trenutku, pa je zanimljivo videti koja su to imena najatraktivnija u ovom momentu.

Maks Mejer (25)

Nekadašnji vunderkid nemačkog fudbala i veliki talenat Šalkea proživljava teške dane svoje karijere. Posle Kristal Palasa i Kelna, ofanzivni vezista je trenutno bez angažmana, a sudeći po nemačkim medijima, nije da se klubovi naročito laktaju kako bi ga doveli. Istina, šuška se o Fenerbahčeu, navodno je i Braga pre nekoliko nedelja stupila u kontakt sa Mejerom, ali za sada bez konkretne ponude. Radi se o igrači koji je svojevremeno nastupao i za seniorsku reprezentaciju Nemačke…

Marko Marin (32)

Ljubimac navijača Crvene zvezde je bez kluba nakon što Ahli nije ispoštovao finansijske obaveze, pa je Marin sada slobodan u izboru nove sredine. Tokom leta se stidljivo govorilo i o povratku na Marakanu, što se u ovom trenutku ne čini realnim uzevši u obzir veliki broj igrača sličnih karakteristika. Vladan Milojević ga želi u AEK-u i to nije tajna, interesovanje je pokazao i gradski rival Panatinaikos, ali i Genk. Turci ga povezuju sa Altajem, Italijani sa Spalom, pa ostaje da se vidi šta će odlučiti kreativni vezista.

Sebastijan Đovinko (34)

“Atomski mrav” je tek nedavno završio svoju epizodu u Hilalu, a i pored činjenice da početkom naredne godine puni 35, mnogo je klubova praktično širom sveta koji bi ga rado videli u svojim redovima. Od onih na visokom nivou poput Bešiktaša, Olimpijakosa, PAOK-a i Sampdorije, do zanimljivih i egzotičnih kao što su Klub Amerika, Kolumbus Kru i Esteglal iz Irana. Najsvežije su informacije iz Italije, u trku se uključila i Venecija što su navijači primili sa oduševljenjem.

Serž Orije (28)

Temperamentni fudbaler iz Obale Slonovače postao je slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Totenhemom. Na njegovo mesto došao je Emerson iz Barselone, pa je Orije dobio papire. Nekada je važio za veoma perspektivnog fudbalera, svojevremeno su njegove igre pratili i Barselona i Mančester junajted, međutim problematično ponašanje van terena je učinilo svoje, te je 28-godišnji desni bek sada bez angažmana. Govorilo se o ponudama nekoliko klubova iz Engleske, Italije i Španije, ali pozivi Votforda, Đenove i Betisa za sada nisu dovoljno privlačni

Fernando Ljorente (36)

Španski napadač je odavno prošao svoje najbolje dane što govori i samo jedan postignut gol na 14 nastupa za Udineze, klub u kojem je imao poslednji angažman. Ni španski mediji nisu prepuni informacija o budućem klubu iskusnog napadača, ali izdvojilo se ime Raja Valjekana. Član Primere želi proverenog fudbalera u špicu napada koji bi im doneo više opcija u igri, govori se i o interesovanju drugoligaša sa Pirineja, ali jasno je da bi povratak u Primeru ipak bilo privlačnije rešenje.

Škodran Mustafi (29)

Bez kluba je i nekadašnji reprezentativac Nemačke koji je poslednji ugovor odradio u Šalkeu koji je ispao u Cvajtu. Arsenal je svojevremeno u Mustafiju video stuba odbrane, ali se momak poreklom iz Prizrena nije naročito dobro snašao u Londonu. Šuškalo se prethodnih sezona o njegovom dolasku u Napoli, mada to više nije aktuelno. Torino, Đenova, Selta, Levante, Adana Demirspor, ali i Lacio su i dalje zainteresovani, te je povratak u Italiju gde je prethodno nastupao za Sampdoriju veoma moguć.

Mario Mandžukić (35)

Hrvat je nakon šestomesečnog angažmana u Milanu ponovo bez kluba, ali je svojim prisustvom na utakmici u Udinama gde je gostovao Juventus privukao veliku pažnju italijanske javnosti. Nakon povratka Maksa Alegrija, te senzacionalnog odlaska Kristijana Ronalda, medijima na Apeninima nije mnogo trebalo da “saberu dva i dva” i povežu Mandžukića sa povratkom u Torino. Sa druge strane, Fenerbahče je i dalje zagrejan, nema sumnje da bi im iskusni napadač doneo dodatni kvalitet.

David Luiz (34)

Brazilac se nije proslavio u Arsenalu, ima tu i do kvaliteta čitave ekipe, ali je jasno da David Luiz više nije u naponu snage. I pored toga, defanzivac je u jednom trenutku privukao i pažnju Real Madrida sve dok u prestonicu Španije nije stigao David Alaba. Flamengo je nedavno odustao od dovođenja Luiza, za sada u igri za njegov potpis ostaju PSV Ajndhoven i Benfika, a čini se da je 34-godišnjak najbliži povratku u Lisabon.


Frank Riberi (38)

U svojoj 38. godini, Riberi i dalje deluje spremno za fudbal na najvišem mogućem nivou što je nedavno potvrdio i Karl-Hajnc Rumenige. Zato su i sve glasnije spekulacije da bi se Francuz mogao vratiti u Minhen što ne bi bilo preveliko iznenađenje budući da su Bavarci radili to i ranije sa nekim igračima. Krilni napadač je ostavio veoma dobar utisak u Fiorentini, pa je zapao za oko i italijanskim klubovima poput Verone, Lacija i Sampdorije, a na stolu je navodno i ponuda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Žerom Boateng (32)

Nakon veoma trofejne decenije u Minhenu, Bajern nije ponudio novi ugovor Žeromu Boatengu koji je od 1. jula bez kluba. Svoju formu trenutno održava u Bavarskoj gde očekuje pravu ponudu, odnosno klub koji bi mu obezbedio igranje u Ligi šampiona. Mnogo je timova povezivano sa iskusnim defanzivcem – od Reala i Mančester junajteda, preko Rome, pa sve do PSV Ajndhovena, Bešiktaša i Fenerbahčea. Ipak, izgleda da će Lion biti najkonkretniji i trenutno je favorit za potpis iskusnog defanzivca.

Sinoć je izašlo i ime Radamela Falkaa, kolumbijski napadač je raskinuo saradnju sa Galatasarajem, ali je već na pragu prelaska u Rajo Valjekano, bilo bi to veliko pojačanje za ekipu iz predgrađa Madrida.

Tu je još mnogo poznatih imena, Samir Nasri i Ramireš su odavno van ozbiljnog fudbala, a svoju priliku će tražiti i fudbaleri poput Kevina Miraljasa, Juta Nagatoma, Džeka Vilšira, Havijera Pastorea, Hatema Ben Arfe, Elijakima Mangale, Nika Gaitana, Martina Kaseresa, Senada Lulića, Maura Zaratea, Matea Musaća…

Od srpskih fudbalera, najzvučnije ime je svakako ono Branislava Ivanovića, Nikola Maksimović je pronašao angažman u Đenovi, dok su slobodni agenti i dalje Aleksandar Prijović, Duško Tošić, Nemanja Nikolić, Petar Škuletić, Slobodan Rajković, Nikola Ninković, Vladimir Golemić, Nikola Trujić...

Više o njima mogli ste da čitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke