Ovo bi bio udarac, Čelsi mora da promeni kompletnu odbranu naredne sezone?

Autor: Boris Jovanović
subota 25.09.2021.
09:18
Izvor: Sportske.net

Da li će velikani uspeti da odvedu štopera "Plavaca"?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Izgleda da se stvari konkretizuju kada je u pitanju Toni Ridiger. I dalje nema dogovora oko produžetka obaveze prema Čelsiju, problem je novac, tačnije ponude koje navodno ima, ako kao slobodan igrač pristane da promeni klub. 

Nemac bi van Engleske, tačnije ako se vrati u Nemačku, gde ga čeka Bajern (zainteresovan je i Juventus), mogao da zaradi oko 15 miliona evra po sezoni, za trećinu više nego što bi bila najbolja Čelsijeva ponuda.

Nekadašnji igrač Rome za sada vaga ponude, odbio je već Čelsijevu od oko osam miliona, a njegovi agenti su navodno suočili klub sa onim što može da zaradi ako ide. Problem je i što Ridiger koji je približava tridesetoj traži ugovor na najmanje četiri sezone, Čelsi nema običaj da daje takve garancije iskusnim fudbalerima.

Bajernova namera je jasna, da reši pitanje štopera u narednim sezonama, mada se postavlja pitanje zbog čega taj novac nisu platili Alabi. Na to, u nemačkim medijima tvrde da je Alaba ucenjivao Bajern, jer je Austrijanac želeo da ode u Real i nerealni zahtevi su mu samo poslužili kao izgovor da promeni klub. Na kraju, u Madridu je preuzeo Ramosovu platu od 11 miliona, gotovo duplo manju u odnosu na ono što je u jednom trenutku od Bajerna tražio njegov menadžer Zahavi.

Čelsi navodno neće pristati na ucene, iako je Tuhel rehabilitovao Ridigera, čak su spremni da ulože ogroman novac u De Lihta kao lidera odbrane u budućih desetak godina, priča se čak o ponudi sličnoj onoj kojoj Inter nije odoleo za Lukakua, ali videćemo šta će se desiti.

Jer, ako ode Ridiger (Tijago Silva će sigurno napustiti klub) evropski šampion mora da renovira kompletno užu odbranu, što će značiti nova velika ulaganja na koje je Abramovič spreman...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke