Ovo je neki novi Bajern, naredna bomba u Minhenu - Hari Kejn!?

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.07.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net

Nemci moraju da promene klupsku politiku.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Bajern Minhen je bez sumnje jedan od najvećih i finansijski najmoćnijih klubova na svetu, ali svoje navijače nije "razmazio" preskupim pojačanjima. Čak se mnogih i odricao zbog prevelike, za ljude u klubu, besmislene cene.

Sve do ovog leta.

Uli Henes je svojevremeno pre nekoliko godina rekao da Bajern nikada neće platiti igrača 100.000.000 evra, ali izgleda da nužda zakon menja.

U Minhen su do sada stigli Mane, De Liht, Gravenberh i Mazraui, sve je to Nemce koštalo skupa 117.500.000 evra, međutim naredna "bomba" mogla bi da na to doda još barem 100.000.000 evra.

Bajern želi Harija Kejna (28) koji verovatno ne bi napustio London za manje od gorepomenute sume, o tome se šuškalo i prethodnih meseci kada je postalo jasno da će Robert Levandovski napustiti Bavarsku.

No, operacija dovođenja kapitena reprezentacije Engleske neće biti laka, ne samo zbog kvaliteta koji treba dobrano platiti, već i zbog činjenice da će se Hasan Salihamidžić naći za istim stolom kao i Danijel Levi, u fudbalskom svetu poznat i kao neverovatno težak pregovarač.

"Kejn je veoma skup, u tome je problem. On bi tresao mreže u Bundesligi bez problema, ali ne znam koja mu cena, biće teško Bajernu da ga dovede. Videćemo šta će biti u budućnosti", ostavio je ipak tračak nade Džulijan Nagelsman u odgovoru na pitanje znatiželjnih novinara.

Hiperinflacija će naterati i Bajern da izdvaja astronomske sume za igrače vrhunskog kvaliteta, ako u Bavarskoj žele da zadrže status fudbalske aristokratije.

Samo je pitanje trenutka...

Bajern je praktično svake sezone u užem krugu favorita za osvajanje Lige šampiona, AdmiralBet vam nudi sjajnu kvotu 8 za takvu mogućnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke